KUBUROVIĆEVA PORUČILA: Evropska unija treba više da ceni rezultate koje je Srbija postigla
Foto: Marina Lopičić

razgovarala sa ambasadorom holandije

KUBUROVIĆEVA PORUČILA: Evropska unija treba više da ceni rezultate koje je Srbija postigla

Politika -

Ministarka pravde Nela Kuburović ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Holandije Žilom Arnoom Bešurom Pluhom da je dosta toga urađeno na unapređenju pravosudnog sistema Srbije, da ima još dosta posla, ali da Evropska unija treba više da ceni rezultate koje je Srbija postigla u prethodnom periodu.

Ona je tom prilikom ukazala da su Ministarstvo pravde i Vlada Srbije uvek spremni za korekcije i bolje definisanje zakona tamo gde je to potrebno i istakla da je ministarstvo izradilo Predlog izmena Zakona o borbi protiv korupcije, u delu koji se odnosi na ponašanje funkcionera tokom političkih kampanja, upravo po preporuci Misije OEBS-a u Srbiji i Delegacije EU u Srbiji, saospsteno je iz njenog kabineta.

Ambasador Holandije je ukazao da ta država podržava evropski put Srbije i da Srbiju vidi kao deo EU, te ocenio da su učinjeni pozitivni koraci u okviru evrointegracija, posebno od strane Ministarstva pravde, ali da je potrebna puna implementacija strateških dokumenata i zakona.

Kuburović se zahvalila na dosadašnjoj podršci Holandije i unapređenju vladavine prava u Srbiji i posebno istakla značaj dugogodišnjeg projekta MDTF.

Istakla je i da Ministarstvo pravde vodi računa o inkluzivnosti prilikom izrade strateških dokumenata i zakona i dodala da su u radne grupe uključivani predstavnici stručnih udruženja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track