OVAKO POLITIČARI PROSLAVLJAJU BOŽIĆ: Vulin slavi s vojskom, Balša trči, a Antić ide kod mame na ručak!
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

otkrili

OVAKO POLITIČARI PROSLAVLJAJU BOŽIĆ: Vulin slavi s vojskom, Balša trči, a Antić ide kod mame na ručak!

Politika -

Političari će Božić, najradosniji hrišćanski praznik, provesti kod kuće, u krugu porodice. Kako kažu, poštuju sve običaje, kojima se, dodaju, po pravilu najviše obraduju najmlađi članovi porodice.

Međutim, ima i onih koji će i na taj dan, 7. januara, raditi. Jedan od njih je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji kaže da će Božić provesti u Kopnenoj zoni bezbednosti, uz vojsku. To što će ovaj dan proslaviti daleko od kuće i porodice, neće biti ništa neobično za njegove mališane jer su, ističe, oni navikli da oca nema kod kuće čak i za vreme praznika.

Neki drugi, poput demokrate Balše Božovića, ni na Badnji dan neće zanemariti treninge, pa će, kaže, i tog dana ići na redovno trčanje.

Balša Božović, poslanik DS

DORUČAK S PRIJATELJIMA, PA PRAVLJENJE RADNIH PLANOVA

foto: Zorana Jevtić

Badnji dan provedem kao i svaki drugi dan: radim, trčim, čitam... Badnje veče provodim s porodicom. Za Božić imam tradicionalni doručak s prijateljima i onda radim sve što želim da radim cele godine, jer kako kažu, kako provedeš Božić, tako ćeš i godinu. Posle božićnog doručka se nalazim s mojim timom kako bismo osmislili aktivnosti u narednom periodu i krenuli još jače s radom u novoj godini. Želim svima srećne novogodišnje i božićne praznike.

Aleksandar Antić, ministar energetike

BOŽIĆNI RUČAK KOD MAME

foto: Zorana Jevtić

Badnje veče, sad već tradicionalno, provodim u „Beogradskim elektranama“. Budem tamo neko vreme sa zaposlenima, a onda idem kući da unesem badnjak. Za Božić idem na porodični ručak kod mame, tamo se svi okupimo. Mama pravi česnicu i svi, kao kad smo bili mali, želimo da pronađemo paru, ali mama uvek nekako izvede da novčić zapadne mom sinu ili sestriću.

Goran Knežević, ministar privrede

JEDVA ČEKAMO KOLAČE POSLE POSTA

foto: Marina Lopičić

I novogodišnje i božićne praznike provodimo kod kuće, u najužem krugu. Zaželeli smo se jedni drugih i imamo mnogo tema. Trpeza je puna, svako ima svoje omiljeno jelo i posle Badnjeg dana jedva čekamo da probamo poslastice. Najvažnije je da smo zajedno i da nas prate zdravlje, mir i ljubav.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

DECA NAVIKLA DA ME NEMA NI ZA PRAZNIKE

foto: Beta

Za Božić ću biti u Kopnenoj zoni bezbednosti s našom vojskom. Tako je godinama unazad, uglavnom sam u dane praznika bio ili na Kosovu i Metohiji, ili s vojskom. Deca se raduju punoj kući gostiju, poklonima, odlasku na nalaganje badnjaka. Svaki trenutak koji ne provedem s decom je moj gubitak, ali oni su navikli da nisam u kući ni za praznike.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede

U STRANKU, PA NA PALJENJE BADNJAKA

foto: Marina Lopičić

Božić provodim s porodicom. Biću u ponedeljak na unošenju badnjaka u stranku, ove godine Miloš Vučević (gradonačelnik Novog Sada) unosi badnjak u stranačke prostorije. Posle toga, po podne, oko 17 sati, biću u crkvi u Sremskoj Mitrovici. Tada palimo badnjak.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

PRAVIM ČESNICU

foto: Ana Paunković

Badnje veče i najradosniji praznik Božić ću provesti kod kuće, u krugu porodice. Za mene je Božić uvek bio jedan od najlepših praznika i trudim se da ispoštujemo sve običaje, od badnjaka do pravljenja česnice. Za mene nema lepšeg nego kada smo svi okupljeni u našem domu uz bogatu trpezu zajedno s prijateljima.

Kurir.rs/ Katarina Blagović

Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track