VUČIĆ IZ CIRIHA O LETOVIMA: Borili smo se da Er Srbija ne leti za Prištinu! Evo šta je rekao o Milu Đukanoviću
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

predsednik srbije iz švajcarske krenuo put izraela

VUČIĆ IZ CIRIHA O LETOVIMA: Borili smo se da Er Srbija ne leti za Prištinu! Evo šta je rekao o Milu Đukanoviću

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je Srbija tražila da na novoj avio-liniji Beograd-Priština ne leti Er Srbija, već da to bude neka druga avio-kompanija i da se let obavlja uz posredovanje KFOR.

Vučić je naglasio da se u domaćoj javnosti moglo videti "ogromno neznanje" dela opozicije koji su pitali zašto ne leti Er Srbija. "Nije zgodno da leti Er Srbija iz mnogo razloga.

Er Srbija bi morala sa njihovim vazduhoplovnim vlastima, direkcijama i aerodromom da potpisuje sporazume. Onda je bilo mnogo lakše da to radimo preko Lufthanse i tražili smo da KFOR bude posrednik", rekao je Vučić. Naglašava da neko ko se upušta u ocene tog slučaja mora mnogo da se zna.

Kometarišući to što su neki nakon potpisivanja pisma o namerama o obnovi avio-linije između Beograda i Prištine rekli da je time nezavisnost Kosova ugrožena, Vučić kaže da je "u Prištini nezavisnost ugrožena čim vide nekog Srbina. Navodi da ne razume da neko u 21. veku kritikuje uspostavljanje avio-linija, izgradnju autoputeva zbog slobodne trgovine. "To niste mogli da priuštite sebi ni u 15. i 16. veklu, a kamoli 21. veku. Neki ljudi su ostali u rano feudalom dobu", zaključio je on.

"Ukoliko se ukaže prilika, razgovaraćemo o zakonu"

Vučić je izjavio da nema zakazan bilateralni sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Izraelu, gde će prisustvovati obeležavanju 75. godišnjice oslobađanja Aušvica, ali da će, ukoliko se ukaže prilika, sa njim razgovarati o crnogorskom Zakonu o slobodi veroispovesti.

"Uvek je bolje razgovarati, ali su pozicije dve zemlje dijametralno suprotne i ne znam kakav se rezultat može očekivati po tom pitanju", rekao je Vučić.

Vučić danas putuje u Izrael, gde će biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track