DAČIĆ DOPUTOVAO U KINU, PA PORUČIO: Na muci se poznaju junaci! Vi se niste plašili NATO bombi, mi se ne plašimo virusa!
Foto: Youtube Printscreen

Ministarstvo spoljnih poslova

DAČIĆ DOPUTOVAO U KINU, PA PORUČIO: Na muci se poznaju junaci! Vi se niste plašili NATO bombi, mi se ne plašimo virusa!

Politika -

PEKING - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Kini sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem i istakao da Srbija ima puno poverenje u sposobnost Kine da suzbije koronavirus, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je rekao da Srbija saoseća sa Kinom i sa zabrinutošću prati vesti o požrtvovanosti kineskog naroda u borbi proti "nevidljivog, ali moćnog neprijatelja".

"Sa divljenjem pratimo nadljudske napore i mere koje su bez presedana širom sveta u cilju daljeg sprečavanja širenja virusa, ne samo u Kini, nego i van vaših granica što ceo svet treba da gleda sa dubokim poštovanjem", istakao je Dačić.

Kako se navodi u saopštenju, on je istakao da je Kina na braniku odbrane celog sveta u borbi protiv virusa.

Dačić je rekao da ga raduje informacija o opadanju broja obolelih na nacionalnom nivou, o povećanju broja izlečenih, kao i da ima sve manje novih slučajeva širenja ovog virusa van provincije Hubei.

Dačić je dodao da je Srbija mala zemlja, ali da ne ostavlja prijatelje u nevolji i da zbog toga pokazuje solidarnost i da prema svojim mogućnostima Srbija upućuje pomoć Kini koja se ogleda u medicinskoj opremi i da će to u narednim nedeljama biti realizovano.

foto: Youtube Printscreen

"Vi se niste plašili NATO bombi kada je bilo bombardovanje Srbije, vaše diplomate su stradale od bombi koje su bile namenjene Srbima, zato moja poseta pokazuje da se ne plašimo virusa. Želimo našim prijateljima sve najbolje i imate punu našu podršku", rekao je Dačić.

On je kineskom sagovorniku preneo da u Srbiji postoji izreka "Na muci se poznaju junaci" i dodao da se na muci poznaju i prijatelji i da je on zbog toga u Kini i najavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći 15. aprila na Simit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track