CIA OSLOBODILA TERORISTU OVK, NAPADAČA NA AUTOBUS NIŠ EKSPRESA! Bivši NATO oficir sve otkrio, opasni zlikovac pušten!
Foto: RTS

STRAŠNO

CIA OSLOBODILA TERORISTU OVK, NAPADAČA NA AUTOBUS NIŠ EKSPRESA! Bivši NATO oficir sve otkrio, opasni zlikovac pušten!

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Bivši pripadnik Kfora na Kosovu i bivši NATO oficir Kristijan Kaš, obelodanio je danas da je američka CIA sabotirala istragu terorističkog napada na autobus "Niš ekspresa" 2001. na Kosovu i da je optuženog za taj napad, člana tzv. OVK Fljorima Ejupija, pustila iz svoje baze Bondstil!

Kako prenosi Kosovo onlajn, u predavanju na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, Kaš, koji poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu, rekao je da je te podatke dobio od nekadašnjeg glavnog istražitelja Unmika Džoa Mekalistera.

Kaš za Kurir: Nikad nisam bio obaveštajac

Nekadašnji NATO oficir a sada Beograđanin Kaš javio se našoj redakciji i rekao za Kurir da jeste bio oficir NATO, ali nikada ni špijun, ni obaveštajac! Pošto se u medijima uz njegovo ime u nekoliko navrata pojavljivalo da je obaveštajac, on je želeo da se zna da to nije tačno i da se nikada nije bavio obaveštajnim poslom.

- Mekalister je spreman da dođe u Srbiju i svedoči - dodao je Kaš i istakao da bi SAD trebalo da se zbog toga izvine Srbiji.

On je takođe rekao da je protiv podele Kosova, čak i ako je to uslov za evropske integracije Srbije.

foto: Printscreen YT

Kaš je pohvalio francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog toga što je sprečio započinjanja pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, jer je tako, kako je ocenio, sprečeno opkoljavanje Srbije.

Podsetimo, u napadu na autobus "Niš ekspresa", u Livadicama kod Podujeva, poginulo je 12 i povređeno 43 raseljenih Srba, koji su išli na Zadušnice u Gračanicu. Najmlađa žrtva bio je dvogodišnji Danilo Cokić.

Aktiviranjem mine na magistralnom putu, 16. februara 2001. godine u selu Livadice kod Podujeva, dignut je u vazduh prvi autobus iz konvoja kojima su raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije u pratnji Kfora išli u Gračanicu, na Zadušnice.U napadu je na licu mesta poginulo 10 ljudi, a još dvoje povredama je podleglo kasnije.

U napadu su poginuli Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Nebojša, Snežana i Danilo Cokić, Veljko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić i Dragan Vukotić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track