MALI U VALJEVU: Država će pomoći Krušiku i srpskoj namenskoj industriji
Foto: Marina Lopičić

namenska industrija veoma važna za podizanje BDP-a

MALI U VALJEVU: Država će pomoći Krušiku i srpskoj namenskoj industriji

Politika -

Država će pomoći da se "Krušik" i domaća namenska industrija više uposle, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučić toj valjevskoj fabrici.

Mali je rekao da je tokom vikenda razgovarao sa predsednikom Vučićem o tome kako bi moglo oko 3.100 radnika u "Krušiku" na pravi način da se uposli, s obzirom da je veliki broj dobavljača vezan za Valjevo.

"Videćemo sa Vučićem na koji način država još konkretno kroz pomoć i nove porudžbine, pogotovo za Ministarstvo odbrane, može da pomogne da se kapaciteti podignu i da se što veći broj ljudi zaposli", rekao je Mali.

Ističe da su afere nanele ogromnu štetu "Krušiku" i celoj namenskoj industriji, zbog čega su izgubljeni i potencijalni ugovori koji su mogli da se naprave, kao i dodatna proizvodnja i tržište.

"To je veliki problem i za Krušik i namensku industriju", napomenuo je Mali dodajući da je namenska industrija, sa oko 16.000 zaposlenih, veoma važna za podizanje BDP-a zemlje. Kako je rekao, svako novo uglanje i novo tržište dovodi i do većeg zapošljavanja, većih plata i podizanja životnog standarda građana.

Ministar finansija je poručio da svakako idu bolju dani za domaću namensku industriju.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track