BRNABIĆ: Odluka SAD da obustavi 200 miliona evra investicija Prištini jasna je politika, volela bih da i EU bude jasnija
Foto: EPA/HAYOUNG JEON

predsednica vlade srbije

BRNABIĆ: Odluka SAD da obustavi 200 miliona evra investicija Prištini jasna je politika, volela bih da i EU bude jasnija

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka Vašingtona da obustavi 200 miliona evra vredne investicije na Kosovu jasna politika SAD, zbog čega je zahvalna administraciji Donalda Trampa, i istakla da bi volela da i EU konačno jasnije kaže koja je njena politika prema taksama Prištine.

"Želim da zahvalim SAD i Trampovoj administraciji, jer zaista dosledno sprovode ono što kažu. To je potpuno transaparennta i predvidiva politika i zahvaljujem im na tome", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je istakla da je važno da se pošalje takav jasan signal, ne samo za Srbiju, već i za sve građane na teritoriji Kosova i Metohije.

Brnabić ja rekla da bi volela da i EU konačno jasnije kaže koja je politika prema taksama Prištine, koje se tolerišu već više od godinu dana, a koje predstavljaju jasno kršenje i Cefte i S SP.

"Čini mi se da će ovakva jasna politika prevenirati sve ostale poteze koji mogu dodatno da podrivaju regionalnu stabilnost i saradnju. Velika zahvalnost (SAD) i konačno jedna jasna politika", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track