VUČIĆU PISAO DRŽAVNI SEKRETAR SAD: Pompeo preneo zahvalnost srpskom predsedniku!
Foto: EPA / Michael Reynolds, Printscreen

VUČIĆU PISAO DRŽAVNI SEKRETAR SAD: Pompeo preneo zahvalnost srpskom predsedniku!

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas pismo državnog sekretara SAD Majka Pompea, koji mu je zahvalio na transportu američkih građana iz Srbije u Sjedinjene Države.

U Pompeovom pismu se kaže: "Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno.

Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime SAS zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi.

Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode", navodi se u pismu, a saopštila je pres služba predsednika.

Kurir.rs, tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track