Najnovije vesti

STIGLI REZULTATI TESTIRANJA VLADANA VUKOSAVLJEVIĆA: Ministar je hospitalizovan, ALI NE ZBOG KORONE
Foto: Dado Đilas

Vukosavljević je prvi ministar kod kog se pojavila sumnja na bolest

STIGLI REZULTATI TESTIRANJA VLADANA VUKOSAVLJEVIĆA: Ministar je hospitalizovan, ALI NE ZBOG KORONE

Politika

On je u poslednja četiri dana zbog sumnje da je zaražen virusom COVID - 19 bio u kućnoj izolaciji.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nije zaražen korona virusom.

Međutim, njemu su tokom ispitivanja ustanovljeni drugi zdravstveni problemi, koji nisu nastali od virusa i zbog toga je prebačen u KBC na Bežanijskoj Kosi.

Ministru je i drugi uzastopni test, a čiji su rezultati danas dobijeni, pokazao da nema Kovid 19.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u poslednja četiri dana, zbog sumnje da je zaražen korona virusom, isprva je bio u kućnoj izolaciji, a potom je prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Vukosavljević je prvi ministar kod kog se pojavila sumnja na bolest.

Vukosavljević je pre četiri dana pozvao u Vladu i rekao da se ne oseća dobro i da neće doći na sednice. Ministar je saopštio kolegama da ima temperaturu i da kašlje.

Njemu je odmah urađen test i juče je stigao prvi rezultat da je ministar kulture i informisanja negativan na koronu. Međutim, njemu je u roku od 24 sata iznova urađen još jedan test.

Ministar Vukosavljević pridržavao se pravila na sednicama Vlade - on je kao i svi ostali nosio masku i rukavice.

Takođe svim ministrima i ostalim zaposlenima u Vladi, pre ulaska u zgradu bilo da su sastnaci u nemanjinoj ili palate Srbija, svaki put se meri temperatura i niko do sada nije bio suspektan. Na kontrolu ministara stavlja se poseban akcenat zbog fukcnionisanja Vlade i kriznog štaba.

Prva žrtva korona virusa u Vladi Srbije je državni sekretar u ministarstvu za ekologiju. Doktor Branislav Blažić (63) preminuo je pre četiri dana. Blažić je bio na lečenju od korona virusa na Infektivnoj klinici u Beogradu. Ostali zaposleni u ministarstvu, a koji su bili u kontaktu sa državnim sekretarom stavljeni su u izolaciju.

Ministar Goran Trivan međutim, nije bio u izolaciji jer kako je i sam priznao on se sa saradnicima nije viđao, već samo kontaktirao telefonom.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...