DAČIĆ I GODFRI KAO PREDAVAČI: Kreće srpsko-američka akademija za lidere
Foto: BETA / Slobodan Miljević

SVAKE SREDE TOKOM ŠEST NEDELJA

DAČIĆ I GODFRI KAO PREDAVAČI: Kreće srpsko-američka akademija za lidere

Politika -

Kongres srpsko-američkog prijateljstva (KSAP) pokrenuće u sredu, 15. aprila, prvu Srpsko-američku akademiju za lidere usmerenu ka pružanju praktičnih i teorijskih znanja o najvažnijim pitanjima koja se tiču Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je saopšteno, prva predavanja održaće ministar spoljnih poslova Ivica Daćić i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Kako je najavljeno, ministar spoljnih poslova i kopredsedavajući Savetodavnog odbora KSAP-a Ivica Dačić govoriće na temu srpsko-američkih odnosa - nekada, sada i u budućnosti, a svi polaznici biće u prilici da više o tome čuju i od ambasadora Godfrija.

Nastava će biti realizovana putem online platforme, dok će se među predavačima naći ugledni stručnjaci iz Srbije i SAD, predstavnici državnih institucija i članovi diplomatskog kora.

Prve polaznike pozdraviće potpredsednik Skupštine Srbije i osnivač KSAP Vladimir Marinković i ministar državne uprave i lokalne samouprave i član Savetodavnog odbora KSAP Branko Ružić.

Šestonedeljni program akademije obuhvatiće izučavanje i sticanje znanja iz oblasti politike, ekonomije, istorije, religije, obrazovanja i kulture SAD, kao i analizu aktuelne američke politike, kako unutrašnje, tako i spoljne.

Predavači će kroz diskusiju sa polaznicima analizirati sve aktuelne pojave i procese, sa posebnim akcentom na bilateralne odnose Srbije i SAD.

Akademija je namenjena svim zainteresovanim studentima završnih godina osnovnih akademskih i master studija, preduzetnicima, zaposlenima u multinacionalnim kompanijama, državnim institucijama, nevladinim organizacijama i civilnom sektoru, ali i svim pojedincima koji imaju želju da steknu znanja iz ovih oblasti.

Onlajn predavanja putem Ciscko Webex platforme održavaće se svake srede i četvrtka počevši od 15. aprila, a trajaće sve do 21. maja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track