Najnovije vesti

VUČIĆ: U maju bez velikih skupova, a dogovaraćemo se sa epidemiolozima o daljem toku izbornog procesa
Foto: Tanjug Printscreen

na birališta 21. juna

VUČIĆ: U maju bez velikih skupova, a dogovaraćemo se sa epidemiolozima o daljem toku izbornog procesa

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će parlamentarni i lokalni izbori biti održani 21. juna u Srbiji.

On je kazao da neće biti veći skupova u maju. Vučić je rekao da je teže prikupiti potpise na lokalnom nivou i da to propisuju zakoni koji su doneti u prethodnom nivou.

"Donećemo uputstvo za sporovođenje izbora i u njemu biće konsultovana struka, kako i na koji način da se obezbedi sigurno obavljanje izbornih radnji, a onda ćemo tokom samog izbornog proceza sa epidemiolozima odlučivati kako dalje", rekao je Vučić.

Dodao je da je najveći interes naroda Srbije da demokratski izabere Narodnu skupštinu i državno rukovodstvo.

"Lično, pokušaću i zamoliću sve svoje saradnike koji se nalaze u organima vlasti da duhom tolerancije odišu u ovoj kampanji", poručio je on.

Vučić je potvrdio još jednom da će vanredno stanje u Srbiji biti ukinuto u sredu, 6. maja. On je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koji su najavili da će izaći na izbore.

"Mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka, koje su tražile dodatnih pet dana, za izbornu kampanju, u skladu sa zakonom, da imaju 38 dana do tada. Izbori će biti 21. juna", rekao je on.

Kurir.rs

Foto printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...