BAHATO! BAJATOVIĆ OPET RASIPA NOVAC GRAĐANA! Usred vanrednog stanja kupio 38 vozila za 74,6 miliona!
Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić

bEZOBRAZLUK

BAHATO! BAJATOVIĆ OPET RASIPA NOVAC GRAĐANA! Usred vanrednog stanja kupio 38 vozila za 74,6 miliona!

Politika -

Dušan Bajatović, direktor JP „Srbijagas“ i visoki funkcioner SPS, usred vanrednog stanja kupio je automobile u vrednosti od 74.687.000 dinara, odnosno 632.945 evra.

foto: Kurir

Uvek iste firme

Direktor najvećeg državnog gubitaša, kome je država 2019. oprostila dug od 1,2 milijarde evra, za mesec dana kupio je čak 38 vozila - putničkih, terenaca, a nekad je, pokazuju papiri, u samo jednom danu umeo da zaključi čak dve javne nabavke i provuče kupovinu 15 automobila!

foto: Kurir

Bajatović je 10. aprila, pokazuju papiri iz javnih nabavki (objavljeni na portalu Uprave za javne nabavke), zaključio dve odluke o dodeli ugovora - jednu sa firmom „Stojanov“ iz Novog Sada o kupovini pet putničkih vozila s pogonom na benzin i CNG, čija je procenjena vrednost 13 miliona dinara, a drugu sa firmom „Grand motors“ sa Novog Beograda, o kupovini 10 teretnih vozila do 1.100 kubika, čija je procenjena vrednost 16 miliona dinara.

Sa „Grand motorsom“ je Bajatović sklopio još jedan posao - o kupovini tri teretno-terenska vozila do 2.500 kubika, džipova, o čemu je Kurir već pisao, i to samo šest dana nakon gorenavednih nabavki. Odluka o dodeli ugovora je potpisana 16. aprila 2020, a procenjena vrednost javne nabavke je 15 miliona dinara. Nedelju dana posle ove nabavke Bajatović je sklopio još jedan posao s „Grand motorsom“ - odluka o dodeli ugovora je potpisana 23. aprila 2020, a reč je o nabavci 10 putničkih vozila do 1.300 kubika. Ugovorena vrednost ove nabavke je 13.187.500 dinara. Na kraju, dve nedelje po potpisivanju ove odluke - 7. maja 2020, direktor „Srbijagasa“ potpisao je odluku o dodeli ugovora firmi „Stojanov auto“ iz Novog Sada o nabavci 10 teretno-terenskih vozila do 1.700 kubika, čija je procenjena vrednost 17.500.000 dinara.

foto: Kurir

Mora da gleda širu sliku

Dušan Bajatović nije odgovorio na poziv i SMS s konkretnim pitanjima, pa smo ostali uskraćeni za odgovor čemu ovo gomilanje vozila i da li je to moralo baš u vreme vanrednog stanja, kad se i sama država borila sa ekonomskim izazovima. S druge strane, Bojan Kostreš iz LSV, stranke koja je u više navrata ukazivala na preveliko trošenje para u ovom JP, kaže u razgovoru za Kurir da je potpuno neopravdano da državna firma troši tolika sredstva u ovom momentu, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga.

foto: Marina Lopicic

- Bez obzira na to da li firma ima potreba za ovakvim nabavkama, racionalno i odgovorno ponašanje menadžmenta zahteva sagledavanje šire slike i interesa države. Zato osuđujemo ovakvo rasipništvo i nadamo se da će vlasnik, a to je država, adekvatno odreagovati - navodi Kostreš.

foto: Kurir
1 / 3 Foto: Kurir
foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE POKLON U KURIRU: Svaki čitalac dobija MODLU ZA TESTO U OBLIKU ŠKOLJKE

Kurir je za svoje čitaoce pripremio još jedan koristan poklon. Danas poklanjamo MODLU ZA TESTO U OBLIKU ŠKOLJKE. Bilo da pravite slatku poslasticu, ili slani specijalitet od testa, pomoću modle koju ćete dobiti u Kurir to ćete uraditi brzo i lako. Napravljena je od kvalitetne plastike, samo postavite testo u modlu, na sredinu jedne strane stavite punjenje – slatko ili slano – i zatvorite modlu. Dobićete savršeno oblikovano testo u nalik školjci.

foto: Kurir

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track