MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI, NOSILAC LISTE ZAVETNIKA, ZA KURIR: Srbiji treba stabilnost, ne sukobi na ulicama
Foto: Privatna Arhiva

INTERVJU

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI, NOSILAC LISTE ZAVETNIKA, ZA KURIR: Srbiji treba stabilnost, ne sukobi na ulicama

Politika -

Oni koji zagovaraju bojkot svakodnevno prizivaju mešanje stranog faktora u unutrašnja pitanja Srbije, što je pogubno, ocenjuje nosilac liste Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski

Milica Đurđević Stamenkovski, nosilac liste Zavetnici, uverena je da će ta stranka 21. juna dobro proći na izborima i da će ući u parlament. Đurđevićeva je ubeđena u "izbornu pobedu", a u razgovoru za Kurir podseća da je imala "višestruke okršaje sa albanskim separatistima, NATO lobistima i predstavnicima Džordža Soroša", te da je zbog toga lista Zavetnika bila oborena.

foto: Milica Đurđević Stamenkovski/Privatna arhiva

Šta se u Zavetnicima promenilo za ove četiri godine, od prethodnih izbora? - Od avgusta prošle godine Zavetnici su registrovani kao stranka. Formirano je više od 70 odbora širom Srbije, čak i u dijaspori. Pridružili su nam se brojni stručni ljudi čistih biografija i namera, koji su u nama prepoznali odlučnost da istrajemo u borbi za slobodu naše otadžbine.

foto: Milica Đurđević Stamenkovski/Privatna arhiva

Deo opozicije i dalje zagovara bojkot izbora... Kako gledate na to? - Pogubno je to što svakodnevno prizivaju mešanje stranog faktora u unutrašnja pitanja Srbije, odazivaju se na sastanke Soroševe fondacije i savetuju u stranim ambasadama. Naš narod i država zaslužuju nešto više od toga i to je smisao naše političke borbe. Izborni uslovi nisu na zavidnom nivou, ali to ne sme biti izgovor za odustajanje. Srbiji je potrebna stabilnost, a ne kriza institucija, nemiri i građanski sukobi.

Jedina žena nosilac liste Iza mene je tim ozbiljnih stručnjaka

Jedina ste žena koja je trenutno lider stranke i koja je u izbornoj trci s muškarcima, kako to izgleda iz vašeg ugla? - Nema potrebe da me bilo ko posmatra kroz rod kome pripadam ili godine života. Iza mene stoji tim ozbiljnih i iskusnih stručnjaka koji su rešili da podrže našu stranku i prepoznali se u njenim idejama.

foto: Milica Đurđević Stamenkovski/Privatna arhiva

U vašim obraćanjima gotovo uvek u prvi plan stavljate Kosovo i Metohiju. Da ste vladajuća stranka, kako biste to pitanje rešili? - Za početak bi trebalo poništiti štetni Briselski sporazum, koji isključivo srpska strana do sada poštuje i primenjuje i vratiti pitanje tamo gde mu je i mesto - pred Ujedinjene nacije i u okvire Rezolucije 1244. Imamo konkretne predloge šta bi u takvom kontekstu dalje moglo da se uradi, ali suština je u tome da ne smemo da dozvolimo otcepljenje ni milimetra naše državne teritorije, zato što bismo time otvorili Pandorinu kutiju. Rešenja isključivo moraju da se traže unutar teritorije države Srbije.

Razgovarala: Kristina Vasković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track