KUBUROVIĆ O NASILNIM PROTESTIMA: Politički organizovan napad da se oslabi Srbija
Foto: Marina Lopičić

reagovanje ministarke pravde

KUBUROVIĆ O NASILNIM PROTESTIMA: Politički organizovan napad da se oslabi Srbija

Politika -

Članica Predsedništva SNS i ministar pravde Nela Kuburović ocenila je danas da nemire u Beogradu i drugim gradovima ne izazivaju građani i da oni nemaju veze sa merama za suzbijanje korona virusa, već da je to čisto politički organizovan napad na državu, institucije i građane, kako bi se oslabila slika Srbije pred međunarodnom zajednicom, a u narodu izazvali strah i panika.

"Scene bezočnog nasilja drugo veče za redom u glavnom gradu Srbije ponovo su šokirale normalnu i pristojnu Srbiju i pokazale svu bezočnost onih koji osim politike nasilja nemaju nijednu drugu politiku", ocenila je Kuburović u saopštenju.

Ona navodi da su nasilje i huliganstvo takvih razmera potpuno neprihvatljivi u trenutku kada se Srbija suočava sa teškim problemima, pre svega sa epidemijom bolesti Kovid 19.

"Ovakve nemire ne izazivaju gradani i oni nemaju nikakve veze sa negodovanjem protiv najavljenih mera za suzbijanje virusa. Ovo je cisto politicki organizovan napad na državu, njene institucije i iznad svega njene gradane, sa ciljem da se oslabi slika Srbije pred medunarodnom zajednicom, a u samom narodu izazovu strah i panika da ce nemiri doneti još vece nasilje, paljenje njihove i državne svojine", navela je Kuburović.

Ona navodi da to za cilj imaju i politički neistomišljenici koji su uvideli svoju nemoć na izborima, ali i strani faktor.

"Kome smeta ekonomski jaka i stabilna Srbija? Onima koji u takvoj Srbiji ne mogu da se bave kriminalom i budu tajkuni, onima koji bi našu Srbiju cepali deo po deo i pravili takozvane nezavisne države i tako od Balkana napravili još jednu svoju koloniju. To se neće dogoditi", ističe Kuburović.

Ona kaže da to Srbija i srpski narod neće dozvoliti te da je zato i predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas na važnom sastanku sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kako bi "odbranio ime i ponos Srbije".

Kuburović je pozdraila napore policije u uspostavljanju reda i mira, navodeći da policija časno radi svoj posao i da je, ma koliko se to nekome čini drugačije, uz svoj narod, zalažući se za bezbednost građana i mir na ulicama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track