Najnovije vesti

POTVRDA BRATSKIH VEZA SRBIJE I CRNE GORE! Ambasador Božović: Zatvaranje granica nije rešenje za koronu već OVO
Foto: Beta/Emil Vas

VEOMA SE OBRADOVAO

POTVRDA BRATSKIH VEZA SRBIJE I CRNE GORE! Ambasador Božović: Zatvaranje granica nije rešenje za koronu već OVO

Politika

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović potvdio je danas da je Srbija ukinula sve restriktivne mere za ulazak građana Crne Gore u Srbiju.

"To još jednom svedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namere Srbije i neraskidive veze između dve susedne države", rekao je Božović.

Naše građane, kako je dodao, vezuju bratske, rodbinske, verske, prijateljske, komšijske i svake druge veze pa je prirodno i normalno da se i u ovim teškim vremenima čuvajući i sebe i jedni druge nesmetano možemo kretati jedni kod drugih, prenose Vijesti.

"Inače, kao Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori i diplomata a ne lekar mislim da nikakvo zatvaranje granica nije rešenje za širenje zaraze već upravo visoka svest i odgovornost u poštovanju zaštitnih mjera. Jer vidimo da nijedna pa ni najmoćnije ekonomije sveta to ne mogu izdržati", naveo je Božović.

Kazao je da je njegov posao da radi na unapređenju odnosa i saradnje kao i snaženju veza.

"Rešavali smo mnogobrojne probleme i zahteve državljana Srbije koji su evo skoro pet meseci bili onemogućeni da dođu i obave najosnovnije ljudske i humane potrebe, da sahrane svoje najbliže, obiđu i neguju svoje bližnje, obiđu grobove predaka i svoju rodbinu i imovinu i to me kao njihovog Ambasadora mnogo boli", rekao je Božović.

Gotovo da nije bilo dana kada Ambasadu neko od predstavnika srpskih organizacija iz Crne Gore nije zvao i tražio pomoć za prebacivanje građana na lečenje, dolazak studenata transfer građana imajući u vidu da je Beograd i Srbija medicinski, univerzitetski i saobraćajni centar i čvorište zapadnog Balkana, ali i da mole i za svoju braću iz Srbije da im dođu...

"Zbog svega ovoga je utoliko moja današnja radost veća. Osećam da građani Crne Gore sve ovo razumeju i snažno podržavaju kao i građani Srbije", naveo je Božović.

Na sednici Kriznog štaba u Beogradu danas je doneta odluka da za građane Crne Gore više nema restrikcija u pogledu ulaska u našu zremlji i ta odluka počinje da važi od sutra. Prethodno je Crna Gora saopštila da će sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Severnom Makedonijom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...