MILO PREKO ŠOLAKOVE TELEVIZIJE NAPAO VUČIĆA! Izneo teške i neutemeljene optužbe na račun predsednika
Foto: Profimedia/Gints Ivuskans/AFP

nisko

MILO PREKO ŠOLAKOVE TELEVIZIJE NAPAO VUČIĆA! Izneo teške i neutemeljene optužbe na račun predsednika

Politika -

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović napao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i to ni manje ni više nego preko televizije u vlasništvu predsednika Junajted grupe Dragana Šolaka!

Prvi veliki intervju nakon loših izbornih rezultata, Đukanović je, naime, dao upravo za Šolakovu televiziju Newsmax Adria, a to vreme je iskoristio za udar na Srbiju i iznošenje teških optužbi na račun naše države i državnog vrha.

Interesantno je da je Đukanović odlučio da intervju da baš za televiziju u vlasništvu Junajted grupe, koja već duže vreme vodi negativnu kampanju protiv srpskog državnog vrha.

Crnogorski predsednik je tokom intervjua optužio predsednika Vučića da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i da vodi "jaku medijsko-političku agresiju Beograda".

Naveo je i da je nezadovoljstvo građana zbog usvojenog Zakona o slobodi veroisppovesti posledica, kako je rekao, "manipulacija koje su Crkva i zvaničlni Beograd pokrenuli u decembru prošle godine".

foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Nakon Đukanovićevih teških optužbi, stigle su i reakcije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je da se Srbija ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gor

- To su političke fraze o navodnoj ugroženosti Crne Gore, kojom se Đukanović izgovara, umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana. Kao predsednica Vlade Republike Srbije osećam obavezu da reagujem na stavove koje je o Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću izneo predsednik Crne Gore i DPS-a, jer je u pitanju pokušaj političke obmane koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke - rekla je Brnabić i dodala da nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od strane Srbije.

- I više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana - navela je Brnabićeva.

foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Jedan od lidera Demorkatskog fronta Andrija Mandić smatra da je Đukanović na ovaj način otvoreno targetirao predsednika Vučića.

- Đukanović je nacrtao metu na čelu Aleksandru Vučiću i zato moram da mu kažem da u Crnoj Gori nije glasao Vučić, niti i jedan član njegove porodice, kao što nije nijedan građanin Srbije. Đukanović nije izgubio izbore od Vučića. Vlast u Crnoj Gori je promenjena voljom građana Crne Gore, i bilo bi dobro da ljudi koji odlaze sa vlasti, kao i političke stranke koje se sele u opoziciju to učine dostojanstveno i da u drugima ne traže izgovore za vlastite greške - rekao je Mandić.

Minsitar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je da za razliku od Edija Rame, albanskog premiejra i Ramuša Haradinaja i drugih albanskih političara, Srbija i njen predsednik nijednom se nisu mešali u unutrašnja pitanja Crne Gore.

- Nije Vučić pozivao građane Crne Gore za koga da glasaju, već Rama i ostali, a to onda, po Milu Đukanovicu, nije mešanje u unutrašnje stvari. Srbiju pitanje vlasti u Crnoj Gori ne interesuje, interesuju nas samo prava i slobode srpskog naroda koga u Crnoj Gori ima oko 29 odsto, kao i položaj SPC - rekao je Dačić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track