Najnovije vesti

CRNOGORSKI NACIONALNI SAVET ODBRUSIO MILU: Ne napadaj legitimno izabranog predsednika Srbije, nećeš posvađati dve zemlje
Foto: Profimedia/Gints Ivuskans/AFP

jasna poruka

CRNOGORSKI NACIONALNI SAVET ODBRUSIO MILU: Ne napadaj legitimno izabranog predsednika Srbije, nećeš posvađati dve zemlje

Politika

Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine oštro je kritikovao napade predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kao i njegove optužbe zbog poraza Demokratske partije socijalista (DPS) na izborima u Crnoj Gori.

"Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u sinoćnjem intervjuu jednoj tajkunskoj televiziji izneo niz optužbi na račun predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i same države Srbije, kriveći našu domovinu zbog izbornog poraza svoje Demokratske partije socijalista na upravo okončanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Ovakav napad ocenjujemo kao brutalan, neutemeljen, agresivan, provokativan akt koji za cilj ima preusmeravanje odgovornosti za izborni poraz i koji je dokaz nesposobnosti da se preuzme politička odgovornost. Upravo manjak senzibiliteta kada je reč o sopstvenim greškama, nije osobina koju treba da poseduje jedan od najdugovečnijih vladara u Evropi", piše u saopštenju saveta.

Dodaje se da se Vučić nije mešao u izborni proces u Crnoj Gori, kao i da je apelovao i na druge društvene faktore da to ne čine.

"Napadati Beograd koji je sve vreme Podgorici pružao ruku saradnje i uzajamne pomoći, samo je nastavak besomučne kampanje preko luksemburških medija da se posvađaju dve države i dva naroda istog korena, koju godinama sprovodi upravo Milo Đukanović. Kampanja koja svađa rođenu braću, deli porodice, proizvodi negativnu klimu koja kontinuirano preti da eskalira. Kampanja kojoj je prošloj nedelji došao kraj, makar kada je reč o novoj crnogorskoj skupštinskoj većini", piše u saopštenju.

"Gospodinu Đukanoviću poručujemo da nikada nećemo biti nemi kada napadate legitimno izabranog predsednika naše države, da ćemo uvek biti protiv sejanja laži i širenja netrpeljivosti kao i da Vam nikada neće uspeti da trajno posvađate našu domovinu Srbiju i našu otadžbinu Crnu Goru", zaključili su u Nacionalnom savetu crnogorske nacionalne manjine.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...