VUČIĆ PRED RAZGOVORE SA EU: Znam šta nas čeka u Briselu
Foto: Screenshot Pink tv

SASTANCI U PONEDELJAK

VUČIĆ PRED RAZGOVORE SA EU: Znam šta nas čeka u Briselu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zna šta ga očekuje na razgovorima u Briselu, te da se nada da se EU neće samo baviti time kako da se dođe do kraja procesa dijaloga između Beograda i Prištine.

"Znam šta će biti, očekujem njihov konačni predlog i već godinu i po dana govorim o tome, ali se nadam da će imati razumevanje i dobro shvatiti šta je to što Srbija i Srbi očekuju i šta je minimum onoga što moraju da dobiju", naglasio je Vučić i dodao da je sporazum postignut u Vašingtonu zaista izvrstan u ovim okvirima, koji daju još neke mogućnosti.

Na pitanje da li će ekonomija biti na stolu u Briselu na razgovorima u ponedeljak, Vučić je kazao da će i to biti jedna od tema, ali je takođe podsetio kakav odnos imaju službenici EU.

"Biće ekonomija na stolu, ali podsetiću kako njihovi službenici, kako Marko kaže, kažu - 'vi mislite da ste jači od EU, pokazaćemo vam...'. Kada čujete te reči malo izgubite volju, jer mi ne želimo da Srbiju ponižavaju. Ali, naša obaveza je da razgovaramo sa EU, jer priznajemo razgovore pod okriljem EU još od 2009. ili 2011.", objašnjava on.

Naglašava da su potezi bivše vlasti Srbije kojima je pitanje Kosova izmešteno iz UN u EU bili vrlo loša odluka i da to skupo košta Srbiju i da će je tek koštati.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track