VUČIĆ OTKRIO VAŽNU BELEŠKU IZ SVOG RADNOG BLOKA: Evo šta je zapisao tokom sastanka sa ambasadorkom Kine
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

PREDSEDNIK OTKRIO DETALJE

VUČIĆ OTKRIO VAŽNU BELEŠKU IZ SVOG RADNOG BLOKA: Evo šta je zapisao tokom sastanka sa ambasadorkom Kine

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posle sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo u svom radnom bloku zapisao nešto što će puno značiti za našu zemlju i naglasio da čim je tu zapisano - Kinezi to i poštuju.

- U mom bloku piše, ekselencijo, da to javno i kažem, za izgradnju brze pruge Beograd - Niš "Čen Bo će pomoći". Mnogo je važan ovaj moj blok. Samo se vi smejte - rekao je Vučić tokom obraćanja novinarima u prisustvu kineske delegacije nakon potpisivanja ugovora za izgradnju Fruškogorskog koridora.

Predsednik je objasnio da će Čen Bo pomoći da se značajno ubrza procedura kod kineske Eksim banke za finansiranje brze pruge od Beograda do Niša i da traje svega tri meseca - umesto uobičajenih 18 do 21 meseca.

- Hoću da što pre korist od brze pruge osete građani Beograda i Niša, ali i celog Pomoravlja. Zato je važno da kineska Eksim banka donese odluku za tri meseca, a ne skoro dve godine - kaže predsednik.

Dodao je da je razgovor sa kineskom ambasadorkom trajao sat vremena.

- Ceo sat smo razgovarali i tek na kraju sam napisao to u svoj blok, a kada sam to zapisao u svoj blok onda to i ide tako - rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio uverenje da će Srbija uspeti da postigne velike rezultate iako ga brine situacija sa korona virusom u svetu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track