Najnovije vesti

N1 POKAZALA PRAVO LICE! Jugoslav Ćosić Đilasa nije smeo da pita NIŠTA: Dokazao da je lažni profesionalac
Foto: Screenshot, Dragana Udovičić

POD KAPOM JUNAJTED GRUPE

N1 POKAZALA PRAVO LICE! Jugoslav Ćosić Đilasa nije smeo da pita NIŠTA: Dokazao da je lažni profesionalac

Politika

Ako je dosad i bilo sumnje, sada je definitivno potvrđeno - mediji Junajted grupe Dragana Šolaka su propagandno glasilo lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa!

Najbolji dokaz za to je činjenica da je Đilas, odmah nakon što je u subotu predstavio deo novog programa SSP "Imamo plan", postao glavni sagovornik i udarna vest na televizijama i portalima N1 i Nova S, koji rade pod kapom Junajted grupe. Ova medijska mašinerija se odmah pokrenula kako bi Đilasov plan kojim on obećava kule i gradove - minimalna zarada od 500 evra, plata lekara najmanje 1.500, a nastavnika 1.000 evra - predstavila kao spasonosno rešenje za sve.

Tako je ovaj političar u nedelju gostovao u emisiji Njuzmaks adrije, koja se emituje na TV Nova S, a a onda i sinoć u emisiji "Presing" na N1, koju vodi Jugoslav Ćosić, inače programski direktor te televizije.

Budući da se N1 samoproglasila za nezavisnu i profesionalnu televiziju - koja inače uporno deli medije na podobne i nepodobne, na provladine i tobože nezavisne, usput određujući ko je novinar, a ko ne – bilo je zanimljivo gledati koliko je Ćosić selektivan kada je reč o pitanjima za Đilasa. Tačnije, nije mu postavio nijedno od pitanja za koje se očekivalo da će, ukoliko je stvarno profesionalan, insistirati na odgovoru.

Nije pitao Đilasa kako to misli da navodno preporodi Srbiju sa saradnicima među kojima su mnogi hapšeni i osuđivani zbog korupcije. Đilasa nije pitao ni o bivšoj supruzi Milici Delević, koja je do 2013. držala 25 odsto Multikom grupe, u čijem je vlasništvu bila i Dajrekt medija, firma koja je na sumnjiv način završila u vlasništvu Šolakove Junajted grupe. I da li zato sada napada američke investicije DFC, a ćuti o projektima EBRD, gde je direktorsko mesto dobila Delevićeva nakon prodaje dela u pomenutoj firmi.

Dalje, Ćosić očigledno nije smeo da ovom opozicionaru postavi pitanje o tome koliko je uvećao lično bogatstvo tokom godina provedenih na vlasti. Među pitanjima nije bilo ni onog o slobodi medija u njegovo vreme, o tome kako je uticao na ono što će se o njemu pojaviti u štampi i na televiziji, kao i o tome zašto je cenzurisao i vršio neviđene pritiske na novinare i urednike. Ćosić se nije odvažio da pita Đilasa ni o vlasničkom udelu u nekadašnjem listu Press. Zatim, propustio je priliku i da Đilasa pita o beogradskom Petom parkiću i šteti od 3.5 miliona evra, koju je kao tadašnji gradonačelnik napravio povlačeći loše poteze u ovom slučaju, a o čemu je Kurir juče pisao.

Na kraju, javnost nije konačno saznala ni koji su Đilasovi jasni stavovi o kosovskom pitanju, o Evropskoj uniji... Ćosić nije smeo da ga pita ni o njegovom razbijanju opozicije, konstantnom uništavanju DS, o rušenju Sergeja Trifunovića i drugih dojučerašnjih političkih partnera, kao i o zagovaranju ideje bojkota izbora, koja je propala i skupo koštala opoziciju.

Ćosiću, svaka čast na "profesionalnosti"!

(Redakcija Kurira)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...