VUČIĆ O KORONI, VEŽBI NA PEŠTERU, BIA: Budite odgovorni, niko ne traži da imamo po tri-četiri maske, ali da se drži distanca
Foto: Printscreen Pink

apel predsednika da se poštuju mere

VUČIĆ O KORONI, VEŽBI NA PEŠTERU, BIA: Budite odgovorni, niko ne traži da imamo po tri-četiri maske, ali da se drži distanca

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da budu odgovorni i poštuju sve epidemiološke mere, kako bi se vodila borba protiv virusa korona.

"Niko ne traži da imamo po tri-četiri maske, ali da se drži distanca, da se ponašamo svi u skladu sa merama, da bismo zemlju sačuvali", rekao je Vučić. On je istakao da je moć zdravstva jedna od osnovnih poluga po kojoj će se pratiti uspeh jedne zemlje.

Država će se u narednom periodu potruditi, kako je rekao, da olakša rešavanje životnih problema pripadnika službi bezbednosti, vojske, policije i BIA, kao i zdravstvenih radnika, pre svega stambena pitanja, što podrazumeva dalja ulaganja.

Vučić je istakao da je za Srbiju od najvećeg značaja da nastavi evropske integacije, čuvajući prijateljstva sa drugim državama, kao i održavanje vojne neutralnosti.

U tom smislu, ukazao je na jučerašnjoj vojnoj vežbi Sadejstvo 2020, koja je pokazala kolika je sposobnost i napredak Vojske Srbije, kolika su ulaganja, ali i posvećenost pripadnika srpske armije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track