Najnovije vesti

ZA EFIKASNIJU BORBU PROTIV KORONE: Vlada Srbije odobrila korišćenje leka REMDESIVIR!
Foto: Shutterstock

USVOJEN ZAKLJUČAK

ZA EFIKASNIJU BORBU PROTIV KORONE: Vlada Srbije odobrila korišćenje leka REMDESIVIR!

Politika

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju elemenata godišnjeg Programa poslovanja za 2021. godinu, odnosno trogodišnjeg Programa poslovanja za period 2021-2023. godine, javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima.

Kako se navodi u saopštenju, "u pripremi godišnjih programa poslovanja za narednu godinu, odnosno trogodišnjih programa za period 2021-2023. godine, javna preduzeća su u obavezi da polaze od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike vlade, kao i da izvrše sveobuhvatnu analizu poslovanja za 2020. godinu, kako bi naredni godišnji i trogodišnji programi bili planirani na realnim osnovama".

Na sednici je usvojen i Zaključak o saglasnosti za pribavljanje leka "remdesivir", koji se koristi u lečenju obolelih od KOVID-19, u okviru Mehanizma sporazuma o zajedničkoj nabavci medicinskih sredstava.

Članovi vlade u ostavci doneli su odluku kojom se zadužuje Nacionalna akademija za javnu upravu da programira i sprovede obuke za pripadnike romske populacije sa stečenim visokim obrazovanjem, koji nisu zaposleni u državnoj upravi.

U okviru predstojećih aktivnosti za unapređenje položaja Roma, Nacionalna akademija za javnu upravu sprovešće tokom ove i naredne godine paket multidisciplinarnih obuka za pripadnike romske populacije sa stečenim visokim obrazovanjem, čime će biti stvoreni uslovi da dobiju zaposlenje u organima javne uprave.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...