OVDE NE SME DA BUDE ZAŠTIĆENIH: Oglasila se Moskva nakon pojavljivanja Tačija pred sudijom u Hagu
Foto: Printscreen

rusija prati proces

OVDE NE SME DA BUDE ZAŠTIĆENIH: Oglasila se Moskva nakon pojavljivanja Tačija pred sudijom u Hagu

Politika -

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas, komentarišući rad Specijalnog suda u Hagu za zločine terorističke OVK, da svi koji su optuženi za teške zločine na KiM moraju da se suoče sa zakonom i zasluženom kaznom.

- Ključno je da se svi koji su krivi za teške zločine, a koje je otkrio izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dik Marti, suoče sa zakonom i zasluženom kaznom. Ovde ne može biti imuniteta - navodi se u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se napominje da Moskva obraća pažnju na aktivnosti suda u vezi sa istragom o krivičnim optužbama protiv bivših lidera OVK, prenosi ruska agenica TASS, a istovremeno izdvaja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija kao jedne od optuženih lidera terorista.

Rusko ministarstvo oglasilo se na dan kad je jedan od osnivača i čelnih ljudi u terorističkoj paravojsci i doskorašnji predsednik lažne države Kosova Hašim Tači izveden pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova radi upoznavanja sa optužnicom i izjašnjavanja o krivici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track