LIDERI DF SA DRŽAVNIM VRHOM SRBIJE O PROTERIVANJU BOŽOVIĆA: Мilov režim želi da nepopravljivo poremeti odnos dve bratske države
Foto: EPA, Printscreen

Andrija Mandić i Milan Knežević osudili sramnu odluku Crne gore

LIDERI DF SA DRŽAVNIM VRHOM SRBIJE O PROTERIVANJU BOŽOVIĆA: Мilov režim želi da nepopravljivo poremeti odnos dve bratske države

Politika -

PODGORICA - Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su da su, "kao politički predstavnici srpskog naroda iz Crne Gore, razgovarali večeras s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim državnim vrhom o sramotnoj odluci odlazećeg crnogorskog režima da protera srpskog ambasadora".

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović nije saopštio ništa što ne misli i ne govori svaki Srbin u Crnoj Gori, saopštili su Mandić i Knežević.

"Ali da je odlazeći režim Mila Đukanovica želeo da njegovim proterivanjem nepopravljivo i trajno poremeti odnose naše dve bratske države. Sledeći nacionalne interese srpskog naroda u borbi za njegov opstanak u Crnoj Gori, lideri DF se snažno zalažu da buduća vlast napravi radikalni zaokret u spoljnoj politici i odnose Srbije i Crne Gore podigne na najviši nivo", navodi se u saopštenju.

U saopštenju DF se navodi da su Mandić i Knežević, "Vučiću i srpskom državnom vrhu izneli mišljenje kako bi Srbija trebalo uraditi sve što je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi, i tako stvorila pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dve bratske države unaprede i podignu na najviši mogući nivo".

Predsednica Vlade Ana Brnabić, nakon sastanka sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova, saopštila je da će Srbija još večeras, unilateralno, povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore, što je bila recipročna mera proterivanju srpskog ambasadora Božovića iz Crne Gore.

"Konsultovali smo i predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su ovu odluku podržali", rekla je Brnabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track