MINISTAR VULIN: Sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako
Foto: Beta Hadzimarkovujicic

Ministar unutrašnjih poslova

MINISTAR VULIN: Sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako

Politika -

Ministar rekao i da je teško objasniti zašto je razbijena SFRJ, a nije razbijena BiH, a još teže da Albanci mogu da pokušaju da dobiju državu na Kosovu i Metohiji, a Srbi ne mogu u BiH

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oštro je danas osudio izjavu ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković u kojoj je pozvala na ukidanje Republike Srpske, uporedila predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH Milorada Dodika sa Hitlerom i založila se za veće učešće stranaca u rešavanju problema u toj zemlji.

U izjavi za javnost, Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista, rekao je da BiH jeste postojala bez Islamske deklaracije nekadašnjeg bošnjačkog lidera i predsednika BiH Alije Izetbegovića i bez mešanja stranaca, ali da je s njima nestala.

Vulin je rekao i da je teško objasniti zašto je razbijena SFRJ, a nije razbijena BiH, a još teže da Albanci mogu da pokušaju da dobiju državu na Kosovu i Metohiji, a Srbi ne mogu u BiH.

On je istakao da je graditi BiH na ubijanju Republike Srpske siguran način da se razori BiH i prizove nasilje i rat, i dodao da sve što se dopusti Albancima moraće se dopustiti i Srbima.

Vulin je postavio i pitanje ako ministarka spoljnih poslova BiH ne priznaje Dejtonsko uređenje BiH, zašto bi Srbi priznavali BiH.

Ističući da su Srbi u Drugom svetskom ratu bili jedini antifašistički narod u Evropi, Vulin ocenjuje da im unuci iz redova (muslimanske) Handžar divizije to teško praštaju.

On takođe ukazuje da su Aleksandar Vučić kao predsednik svih Srba i Dodik kao predsednik Srba iz Republike Srpske potomci jasenovačkih žrtava, a da njihovi sagovornici iz zajedničkih organa BiH imaju više emocija prema ubicama iz Jasenovca nego prema njihovim žrtvama.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista naglašava da sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track