SPECIJALNI SAVETNIK MINISTRA MUP O PRISLUŠKIVANJU PREDSEDNIKA Vujačić: Vulin je rekao da će utvrditi ko je to bio il ga neće biti
Foto: Printscreen Happy TV

ugledni beogradski advokat u jutarnjem programu

SPECIJALNI SAVETNIK MINISTRA MUP O PRISLUŠKIVANJU PREDSEDNIKA Vujačić: Vulin je rekao da će utvrditi ko je to bio il ga neće biti

Politika -

Ovo je po meni pokušaj pripremne radnje za pokušaj državnog udara, naglasio je Vujačić i objasnio da nije bitno ko je bio neposredni izvršilac, ko je čovek koji je bio pored tog uređaja za prisluškivanje, već ko je to osmislio i ko je bio nalogodavac

BEOGRAD - Specijalni savetnik ministra MUP Aleksandra Vulina i ugledni beogradski advokat Svetozar Vujačić jutros je gostujući u jutarnjem programu na Hepi TV i govoreći na temu prisluškivanja predsednika Srbije rekao da "ovo što je urađeno prema predsedniku nema nikakve dodirne tačke s legalnim načinima prisluškivanja", koje je inače redovna metoda BIA i policije kada hoće da doznaju ono što ih interesuje.

- To može da bude čovek i iz stranke i van stranke a to ne znači ako je iz stranke da je operisan od nečasnih radnji i da je patriota jer to je ogromna stranka - 700.000 ljudi, ima tu i onih koji ne zaslužuju da tu budu - kazao je Vujačić i dodao:

Svetozar Vujačić
foto: Printscreen Happy TV

- Ovo što se desilo... potpuno sam siguran a razgovarao sam i sa ministrom Vulinom na tu temu pošto sam od pre 20 dana specijalni Vulinov savetnik ali sam i dalje advokat a on je rekao da će utvrditi ko je to il ga neće biti - pojasnio je Vujačić i naglasio da nije bitno ko je bio neposredni izvršilac, ko je čovek koji je bio pored tog uređaja za prisluškivanje, već ko je to osmislio i ko je bio nalogodavac.

- Ovo je po meni pokušaj pripremne radnje za pokušaj državnog udara - naglasio je Vujačić.

- Ako je nalogodavac neko ko je po položaju i svojoj snazi u MUP mogao to da da uradi, onda je to strašno - kazao je Vujačić.

"Vučić u Vulina i Gašića ima neograničeno poverenje kao u brata Andreja"

Vujačić je dodao i da nije slučajno što je došlo do rotacije na čelu MUP i da pouzdano zna da Vučić, s kojim se sigurno čuje jednom nedeljno, s pravom ima neograničeno i veliko poverenje u ministra Vulina i direktora BIA Bratislava Gašića kao što ima poverenje u brata Andreja.

U programu je rečeno i da ozbiljan uređaj za prisluškivanje košta i po 50.000 evra pa je voditelj primetio da bi do njega mogli da dođu i kriminalni klanovi...

- Ma koliko klanovi bili bogati i moćni, oni bez nekog u MUP ne bi to mogli da sprovedu - objasnio je Vujačić i naglasio da legalni načini za prisluškivanje predsednika Srbije jednostavno ne postoje.

Svetozar Vujačić
foto: Printscreen Happy TV

Vujačić je dodao i sledeće:

- Ako je i presretnut tuđ razgovor nekog na merama s predsednikom, on bi o tome morao da bude obavešten, a ovde je te snimke doneo policajac, čestiti policajac i patriota sa velikim P koji je možda i bio u toj operaciji... To je presedan - zaključio je Vulinov savetnik Vujačić komentarišući skandalozan čin prisluškivanja predsednika.

U jutarnjem programu putem video-linka gostovao je i bivši debeovac Božidar Boža Spasić koji je rekao da je prisluškivanje predsednika države ozbiljan atak na državu i "dosad najozbiljniji napad na našeg predsednika", te da je ovde posredi, uveren je Spasić, pripremna radnja za tihi državni udar kao i da se nada da će to Vulin isterati do kraja.

(Kurir.rs/TV Happy/Foto: Happy printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track