VILIJAM VOKER POZVAO ALBANCE NA UJEDINJENJE: Ratni huškač koji je izmislio masakr u Račku sad ima NOVI PLAN za KiM
Foto: Youtube Printscreen

hoće veći uticaj

VILIJAM VOKER POZVAO ALBANCE NA UJEDINJENJE: Ratni huškač koji je izmislio masakr u Račku sad ima NOVI PLAN za KiM

Politika -

Nekadašnji ambasador misije OEBS na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker naglasio je da je neophodno da se albanska dijaspora ujedini bez obzira na to iz kog dela albanskih zemalja potiču.

Voker je na onlajn sastanku koji su organizovale snage albanske dijaspore (FeD) rekao da je na Kosovu i Metohiji "stručnost dijaspore ignorisana, ali ne i novac koji stiže".

- Ako bi se albanska dijaspora ujedinila to bi imalo pozitivan uticaj na albanske zemlje jer bi se profesionalnost migranata ozbiljnije shvatila u donošenju odluka, a u novim domovinama na Zapadu ojačali bismo politički i ekonomski utica - rekao je Voker, a prenosi Gazeta.

Na sastanku koji je održan preko "zum" aplikacije učestvovali su predstavnici albanske dijaspore iz Evrope, Amerike, Kanade, Japana i Afrike, a bilo je i učesnika sa KiM i Albanije.

Voker, američki dilomata koji važi za izrazitog albanskog lobistu, bio je šef Misije OEBS-a na KiM 1999. godine kad je optužio srpske snage bezbednosti za navodni masakr u Račku, a to je bio uvod u kasnije NATO bombardovanje tadašnje SR Jugoslavije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track