TERORISTA HARADINAJ OKITIO ZLIKOVCA VOKERA: Odlikovao ga Skenderbegom?! Pogledajte kako se Amerikanac raskomotio
Foto: Facebook Printscreen/Ramuš Haradinaj

prilegao kao kod svoje kuće posle Ordena za laži o Račku

TERORISTA HARADINAJ OKITIO ZLIKOVCA VOKERA: Odlikovao ga Skenderbegom?! Pogledajte kako se Amerikanac raskomotio

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Odlazeći premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj dodelio je medalju "Skenderbeg" bivšem šefu Misije OEBS na Kosovu Vilijamu Vokeru.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu objavio da je Kosovo imalo sreću jer je oduvek imalo Vokerovu podršku.

Uz poruku: "Uvek zahvalan", Haradinaj je naveo da je odlikovao Vokera medaljom "Skenderbeg" i da je Kosovo imalo sreću što je na svom putu imalo prijatelje i saveznike poput Vokera i američkog naroda.

Voker, koji je 1999. godine bio šef Misije OEBS na KiM, u izveštaju o 45 tela pripadnika OVK, pronađenih u selu Račak, naveo je da je reč o albanskim civilima koje su ubile srpske snage, što je bilo presudno za odluku NATO-a da SRJ bude bombardovana samo dva meseca kasnije.

Uprkos negiranjima zvaničnog Beograda, zapadni zvaničnici i štampa prihvatili su Vokerovu verziju kao jedinu i zvaničnu.

Haradinaj pozvan kao svedok u slučaju Veterani

Advokat Arianit Koci izjavio je da je pozvao odlazećeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja kao svedoka u slučaju Veterani.

- Odlučio sam da pozovem Ramuša Haradinaja kao svedoka u svojstvu komandanta operativne oblasti (OVK) Dukađini (u vreme sukoba na Kosovu). On može da objasni mnogo stvari, ukljucujući da je logistika deo veterana, on je ekspert u vojnoj oblasti, rekao je Koci za televiziju T7. Tokom dana objavljeno je da je predsednik Kosova Hašim Tači, takođe jedna od vodećih ličnosti bivše terorističke OVK, predložen kao svedok u slučaju Veterani. U slučaju Veterani, bivši kosovski premijer Agim Čeku, vršilac dužnosti ministra odbrane Rustem Beriša, bivši zamenik Škumbin Demaljijaj i devet drugih osoba optuženi su za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, prenosi Kosovo onlajn.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track