VUČIĆ: Jačamo odbrambene i bezbednosne strukture, važno je da građani veruju u državu
Foto: Zorana Jevtić

posle sednice saveta za nacionalnu bezbednost

VUČIĆ: Jačamo odbrambene i bezbednosne strukture, važno je da građani veruju u državu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je sinoć novinarima da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razgovarano i o jačanju odbrambenih i bezbednosnih kapaciteta Srbije u cilju još jače borbe sa kriminalom, ali i odvraćajna svakog potencijalno agresora.

Biće pojačana, rekao je, forenzika i kapaciteti oko DNK analize, zatim oprema za BIA i MUP, kako bi se sa lakoćom otvarali telefoni koji se pronalaze kod kriminalaca.

"Zatim da možemo da prepoznajemo i o kojem oružju se radi i da možemo da prepoznamo lica koja dobijaju lažni identitet u drugim država i u te mašine ćemo da uložimo novac", najavio je Vučić.

Predsednik kaže da će posebna pažnja biti posvećena daljem naoružavanju vojske i policije, kao i nabavci helikoptera i da će se o tome dalje razgovarati i sa francuskim i ruskim prijateljima.

"Drastično ćemo povećati nabavke za našu vojsku tokom ove i sledeće godine upravo sa ciljem odvraćanja svakog potencijalnog agresora na našu zemlju", naveo je predsednik.

Dodao je da je na sednici razgovarano i o situaciji u regionu, ali nije hteo da iznosi detalje jer jeto, kako je rekao, politička tema.

Važno je da građani veruju u državu

Naš cilj je da se građani Srbije osećaju slobodnije, sigurnije i da veruju u državu, poručio je sinoć predsednik Aleksandar Vučić.

A to ćemo, kazao je, postići kada država pokaže odlučnost da se na nemilosrdan način u pravnom smislu obračuna sa kriminalcima "Za nas je važno ne samo da rešimo pitanje zlikovaca koji misle da mogu da seku glave, već da pokažemo i onim "zadušnim babama" koji pričaju da je ovo obračun sa neposlušnima i navijačima", rekao je Vučić.

Ovo, istakao je, nema nikakve veze sa navijačima, već je reč o razularenoj bandi koja mislila da može da ubija gde hoće i kad hoće.

"Za nas, građane i ugostitelje je važno da ne strahuju da će im neko upadati i tražiti reket i da to rade samo zao što imaju nekoga u policiji ko štiti te ubice", kazao je Vučić novinarima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja