Najnovije vesti

PREMIJERKA O BRISELU I DIJALOGU: Poseta predsednika Vučića značajna, s nestrpljenjem očekujemo nastavak dijaloga
Foto: Marina Lopičić

tv gostovanje

PREMIJERKA O BRISELU I DIJALOGU: Poseta predsednika Vučića značajna, s nestrpljenjem očekujemo nastavak dijaloga

Politika
11:10h

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Briselu značajna sa mnogo aspekata, ekonomski i politički, među kojima je i nastavak dijaloga sa Prištinom koji srpska strana, kako je rekla, sa nestrpljenjem očekuje.

Ona je gostujući na TV Pink istakla značaj dogovorenog projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Niša i dalje do granice sa Severnom Makedonijom.

"Kada budemo imali tu prugu, koju je predsednik Vučić ispregovarao u Briselu, neće biti čudno da neko živi u Nišu i radi u Beogradu, a bilo je nezamislivo", rekla je Brnabić.

Navela je da posete Briselu nikada nisu naročito lake i dodala da je ovo prvi put da je čula predsednika Vučića da mu je ta poseta bila prijatna i lepa.

"Mi smo se za ovu posetu izuzetno dugo pripremali. Čitava vlada je radila na tome, radili smo mnogo i u oblasti vladavine prava i na brifing materijalima da zaista na jednom mestu prikupimo sve ono što smo uradili", rekla je Brnabić.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, koji se očekuje 11 maja, rekla je da Srbija u ovom trenutku nema nikakvih drugih očekivanja osim da se implementira ono što je potpisano Briselskim sporazumom, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

"Tek kada se implementira ono što je već dogovoreno, možemo da razgovaramo o nekim drugim stvarima", rekla je Brnabić i dodala da Srbije sa nestrpljenjem očekuje nastavak dijaloga sa Prištinom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...