Jovanović: Ruski agenti hteli da mi drogiraju ćerku Bocan-Harčenko: To je zlonamerna izmišljotina, svima je jasno
Foto: Beta Dragan Gojić, Zorana Jevtić

rat

Jovanović: Ruski agenti hteli da mi drogiraju ćerku Bocan-Harčenko: To je zlonamerna izmišljotina, svima je jasno

Politika -

Nakon što je lider LDP rekao da su Rusi sipali prahu sok njegovom detetu, oglasio se ruski diplomata

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko žestoko su zaratili.

Razmena optužbi

Naime, na tvrdnje lidera LDP Čedomira Jovanovića da su ruski agenti pokušali da drogiraju njegovu ćerku, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko kaže da dugo nije čuo takve „zlonamerne izmišljotine“.

- Dugo nismo čitali takve zlonamerne izmišljotine. Njihova potpuna apsurdnost je očigledna svima koji zdravo rasuđuju i ne zaslužuje nikakvih komentara - izjavio je Bocan-Harčenko.

Prethodno je lider LDP ispričao zašto je otkazao policijsko obezbeđenje i pritom rekao da su nepoznati ljudi sa ruskim diplomatskim pasošima sipali drogu u piće njegove ćerke. Jovanović je objasnio da je otkazao svoju pratnju zato što je njegovoj deci ukinuto obezbeđenje. Obrazlažući zašto je njegovoj porodici potrebna policijska zaštita, on je u javnost izneo pomenuti događaj.

S obezbeđenjem 20 godina

- U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru s drugaricom. Nakon bioskopa sele su u „Mek“, a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost, koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadila ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih - ispričao je Jovanović i dodao da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok u stvari droga MDMA.

Inače, lideru LDP dodeljeno je obezbeđenje još 2001, a u međuvremenu je svako njegovo dete dobijalo pratnju na osnovu procene da je to neophodno iz bezbednosnih razloga.

Ivana Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track