MILAN KNEŽEVIĆ TVRDI Diplomata SAD pravio vladu Krivokapiću! Dritan i URA nisu krili da su mu plaćali hotele i večere
Foto: Epa Feh, EPA Boris Pejović

OPTUŽBA

MILAN KNEŽEVIĆ TVRDI Diplomata SAD pravio vladu Krivokapiću! Dritan i URA nisu krili da su mu plaćali hotele i večere

Politika -

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), optužio je premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da je u sastavljanju njegove vlade učestvovao Stevan Simjanović, američki diplomata u Beču.

Knežević je na šestoj sednici Skupštine istakao da Simjanović poseduje pasoš SAD, da radi kao spoljni savetnik Stejt departmenta u Ambasadi SAD u Beču, pri misiji OEBS, kao i da je ličnu kartu Crne Gore dobio 27. januara 2021.

- Dritan Abazović i URA nisu krili da su se sastajali sa njim, da su mu plaćali hotele i večere - naglasio je Knežević.

Lider DNP istakao je da se Simjanović sastajao sa najvišim zvaničnicima u sadašnjem kabinetu Krivokapića i da je izuzetno doprineo tome da Front ne bude u vladi.

Krivokapić je negirao ove tvrdnje i napomenuo da je on lično birao vladu, na šta ga je Knežević pozvao na poligraf, te da onaj ko laže treba da podnese ostavku.

- Ako je istina da su dokumenti Simjanovića lažni, on bi trebalo da bude u istražnom zatvoru i protiv njega bi trebalo da bude pokrenut postupak - rekao je Knežević.

kurir.rs/J. M.

Bonus video:

00:27

SKANDAL! Crvena zvezda tvrdi da je poznati sudija DEMOLIRAO njihovu svlačionicu! Pogledajte šta je Nikolić ostavio iza sebe VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track