JOVIČIĆ: Pretnje Aleksandru Vučiću treba shvatiti najozbiljnije i treba hitno zaštititi život predsednika!
Foto: Nemanja Nikolić

JOVIČIĆ: Pretnje Aleksandru Vučiću treba shvatiti najozbiljnije i treba hitno zaštititi život predsednika!

Politika -

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić ocenio je danas da su pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučić realne i jako opasne i apelovao na nadležne da poduzmu najhitnije mere kako bi počinilac bio uhapšen, a život predsednika zaštićen.

"Pretnje Aleksandru Vučiću treba shvatiti najozbiljnije, jer osoba koja se nalazi na poternici zbog teških krivičnih dela, ne preti iz zabave ili dosade. Takođe, nije slučajno da ozbiljne pretnje dolaze baš posle Vučićeve izjave da on nikada neće potpisati priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije", naveo je Jovičić.

Jovičić je ocenio da pretnja ubistvom Vučiću predstavlja nameru da se destabilizije Srbija, a s obzirom da pretnje dolaze od osvedočenih kriminalaca, one su realne i jako opasne.

"Jasno je kao dan da je neko mnogo moćan i uticajan platio i da se preti i da se pretnje ostvare, jer Srbija je sa Vučićem jaka i ponosna, građanima su vraćeni dostojanstvo i standard dostojan čoveka, a državi ugled u Evropi i svetu", navodi funkcioner SNS.

On ocenjuje da sve to mnogima ne odgovara, jer je "jadnu siromašnu i poniženu Srbiju lako uceniti i pokoritii", a jaku Srbiju sa Vučićem na čelu moraju poštovati.

"Zato još jednom molim i apelujem na sve bezbednosne strukture u zemlji da kao prioritet broj jedan postave bezbednost predsednika Srbije. On mora biti bezbedan da bi Srbija ostala stabilna", naveo je Jovičić u saopštenju.

I direktor JKP Beogradske elektrane Rade Basta osudio je pretnje smrću predsedniku upućene preko društvenih mreža.

"Smatram da su ovakve pretnje politika jedino onih koji žele da od Srbije ponovo naprave državu u kojoj se ubijaju najviši državni funkcioneri, vraćajući je u mračnu prošlost", naveo je Basta.

Basta kaže da za pojedince kada neko ima nedvosmislenu i ogromnu podršku građana, a što je dokazano na demokratskim izborima, očigledno ne postoji drugi način da dođu do vlasti, nego pozivajući na najgori scenario koji može da zadesi jednu državu.

"Verujem da će nadležni organi i u ovom i u svakom drugom slučaju pretnji upućenih predsedniku Srbije reagovati brzo i odlučno i ispitati sve u vezi s tim saznanjima", naveo je Basta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track