MARKO NICOVIĆ ZA KURIR: Država na dobrom putu da se obračuna s organizovanim kriminalom!
Foto: Kurir

odlučno

MARKO NICOVIĆ ZA KURIR: Država na dobrom putu da se obračuna s organizovanim kriminalom!

Politika -

Rezultati su ostvareni i početak je dobar, ali ta borba se još vodi, kaže član Svetske asocijacije šefova policije

Član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović ocenjuje za Kurir da je država na dobrom putu da se obračuna s organizovanim kriminalom.

- Rezultati su ostvareni i početak je dobar, ali ta borba se još vodi. Treba imati u vidu da su naručena ubistva najopasniji deo tog kriminala, jer to znači da imate nekoga ko odlučuje o životu i smrti drugih. Nema pobede dokle god imate tržište na kojem se može kupiti ubistvo. Koliko je Belivukova ekipa opasna govore pronađeni snajper i eksplozivne naprave. Samo u prethodnih pet godina imali smo oko 40 profesionalnih ubistava. Jako je važno što se raščišćava sve oko prisluškivanja i curenja informacija iz policije, jer je obaveštajna mreža u podzemlju najvažniji segment u borbi protiv mafije. Bez toga se ne može otkriti ko je naručio i organizovao neko ubistvo. Stvar je jasna: ako cure informacije, informer koji radi za policiju biće otkriven ili neće davati informacije - objašnjava naš sagovornik.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je posle kolegijuma Uprave kriminalističke policije naglasio da je borba protiv korupcije jedan od glavnih prioriteta predsednika Aleksandra Vučića i državnog vrha Srbije. On je rekao da je Vučić prvi predsednik koji je poručio da u borbi protiv svih oblika kriminala niko neće biti zaštićen i to obećanje je ispunio.

Aleksandar Vulin
foto: MUP

- Predsednik Aleksandar Vučić izdao je jasno naređenje obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom i mi ćemo to naređenje, kao što smo već pokazali, ispuniti i sprovesti u delo - izjavio je Vulin.

Kako je naglasio, narod i zemlja u kojoj cvetaju korupcija i kriminal osuđeni su na siromaštvo i lošu budućnost.

- Srbija je zemlja koja iz godine u godinu ekonomski jača i mi ćemo odlučnom i snažnom borbom protiv kriminala i korupcije dati pun doprinos daljem razvoju naše zemlje i boljem životu svih naših građana - uverava Vulin koji je na pomenutom kolegijumu okupio načelnika UKP Bogdana Pušića, zamenika načelnika UKP i v.d. načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslava Cmolića, načelnika Službe za suzbijanje kriminala Žarka Mladenovića i načelnika Odeljenja za borbu protiv korupcije Branislava Eremića.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

PRVI SNIMCI S MESTA STRAVIČNE NESREĆE KOD TEKERIŠA: Vozač kombija i troje berača jagoda poginuli u sudaru sa šleperom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track