KURIR TELEVIZIJA

ADVOKAT RATKA MLADIĆA O STANJU GENERALA: On je psihički kao kamen, a fizički kao tanka grančica, SPOSOBAN JE DA IZDRŽI BILO ŠTA

Politika -

Advokat Ratka Mladića, Branko Lukić, otkrio je razlog zbog kog se danas ne nalazi u sudnici Mehanizma za krivične sudove u Hagu, kao i kakvo je ukupno psihofizičko stanje generala Republike Srpske.

"Nismo gore zato što postoje proceduralne prepreke na mojoj strani. Radi se o suđđenju koje se obavlja video linkom, naša advokatska komora je protiv toga i imam izričit nalog generala Mladića, ukoliko bude tako, da ne dolazim ni ja. Pokušali smo sve to da odložimo da bismo mogli da budemo prisutni, javio sam im da sačekaju dok se ne stvore uslovi da i ja budem tamo. Ovo je prvi put da ja nisam prisutan kada se izriče presuda mom branjeniku, što je apsurd", objasnio je on.

Lukić je dodao da od Mladića nikada nije čuo da je on loše.

"On se nikad ne žali, on je čovek koji mi nikad nije rekao "Meni nije dobro", a posle dva minuta mi se onesvesti iza leđa u sudnici. Znači, ne žali se. Psihički je sigurno stamen i tvrd. Ratko Mladić je kao kamen, a fizički je kao tanka suva grančica. Stvarno je lošeg fizičkog zdravlja, ali kao takav je nepokolebljiv", zaključio je advokat.

Ponovio je da je "Ratko Mladić sposoban da izdrži bilo šta".

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:34

Detalji hapšenja Ratka Mladića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track