VUČIĆ SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI: I danas i naveka videćete ko je vera a ko je nevera
Foto: Tanjug Printscreen

na svečanosti u kruševcu

VUČIĆ SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI: I danas i naveka videćete ko je vera a ko je nevera

Politika -

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kruševcu da su nas kosovski junaci naučili časti i junaštvu, ostavili zavet da ne bežimo ni pred jednom preprekom.

Srpskom narodu na KiM poručio je da videti ko je vera i ko nevera.

- Od njih smo nasledili osobinu da se ne predajemo nikada, njihov strašan kraj bio je za nas početak i svako ko razmišlja o Srbiji mora to da zna – da smo nastali u muci, rođeni u krvi, a naše tvrdoglavo insistiranje na nezavisnosti nije hir, već istorija viče iz nas i na to ove okamenjene kosti opominju i druge i nas - istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, uz slobodu je mir osnovni uslov jake Srbije.

- Oni nas opominju da se ne busamo u prsa, da uradimo sve da nastanu generacije koje će samo za mir i znati, koji neće ginuti, to nam je najsvetija obaveza. Oni su svoje živote dali da bismo mi slobodno živeli, taj dug moramo da ispunimo, da stvorimo generacije mira i života, rasta i rada i državu koja će svojom snagom biti garant njihove slobode - rekao je predsednik.

Vučić je naveo da deci "ne smemo da ostavimo sukobe".

- Moramo da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt. To je najveći spomenik i Lazaru i Milošu i svim kosovskim junacima. Sloboda je sveta ali je svet i mir i najviše vrede zajedno - napomenuo je predsednik.

Vučić je građanima još jednom čestitao Vidovdan.

- I danas i naveka videćete ko je vera i ko nevera, ko će da štiti a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju - poručio je predsednik srpskom narodu na KiM.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track