NOVA PROVOKACIJA U GRAČANICI: Crnom farbom prefarbali tablu sa imenom opštine
Foto: Kancelarija Za Kim

REAGOVALA KANCELARIJA ZA kiM

NOVA PROVOKACIJA U GRAČANICI: Crnom farbom prefarbali tablu sa imenom opštine

Politika -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je zabrinutost zbog najnovije provokacije koja se dogodila u opštini Gračanica, kada su za sada nepoznate osobe crnom farbom prefarbale tablu sa imenom ove opštine.

"Posebno zabrinjava činjenica da je ovo četvrti u nizu incidenta u Gračanici, u veoma kratkom periodu, što ukazuje da je reč o sistematskom i planskom izazivanju incidenata, kojima je cilj da se onespokoji srpsko stanovništvo u ovom mestu", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kancelarija navodi da počinioce takvih incidenata posebno stimuliše činjenica da do sada policija nije otkrila ni sankcionisala nijednog počinioca nedela, da nije otkriveno ko je lomio i palio zastavu Srpske pravoslavne crkve s manastira Gračanica, niti ko je ispisivao parole kojima se slavi teroristička OVK.

"Sve to stimulativno deluje na izgrednike i ponavljanje incidenata", navode u Kancelariji, te ističu da je neophodno podići stepen zaštite srpskog naroda i javne imovine, kako u Gračanici, tako i u ostalim srpskim sredinama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track