NEMA POTREBE ZA NERVOZOM: Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u Malom Zvorniku
Foto: Kurir/T.I.

o mogućim predizbornim koalicijama

NEMA POTREBE ZA NERVOZOM: Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u Malom Zvorniku

Politika -

Vidim da su neki nervozni, ali onda kada sam rekla da nisam za predizborne koalicije, ili za zajedničke izlaske na izbore sa Srpskom naprednom strankom (SNS), to je moj stav i mišljenje. To ne znači da nisam za saradnju. Ovo je danas kazala Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, u Malom Zvorniku, gde je obišla rekonstruisanu Hidroelektranu "Zvornik" i novu toplanu na bio-masu.

Ona je istakla da je SNS "najveća politička partija ne samo u Srbiji nego u celom regionu" koja sarađuje sa svim političkim partijama koje su već sada sa njima u koaliciji godinama.

Zorana Mihajlović
foto: Kurir/T.I.

- Ali možda je došlo neko vreme da svi izađu na izbore i da se izmere u biračkom telu. Da vidimo koliko je ko jak u tom biračkom telu pa da posle toga pravimo dalje naše dogovore. Imali ste Šapića koji je napravio rezultat, njegova politička partija je napravila rezultat, a posle toga se sjedinio sa nama. Ovo nije priča samo o SPS-u, ima i drugih političkih malih partija koje su vrlo zastupljene i u Vladi Srbije godinama i u svim drugim institucijama, na lokalu i svuda, koje su priljubljene i na predsednika Srbije i na SNS. To je sve lepo, ali možda nekada isto tako treba da razmišljamo i o tome da se sete predsednika i SNS onda kada dođu izbori. Možda nije loše da se u jednom trenutku izmerimo, ali to je moje lično mišljenje. Kada bude bilo Predsedništvo stranke o tome ćemo razgovarati i odlučivati. Poruka ljudima iz SPS-a je, nema potrebe da budu nervozni, Zorana nije ta koja će učestvovati u tome i o tome odlučivati, ali Zorana ima pravo na svoje mišljenje i SPS nije politička partija koja će zabraniti Zorani Mihajlović da misli i da javno iznese svoj stav – kazala je Zorana Mihajlović odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućim predizbornim koalicijama.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track