01:17

DIPLOMATA PAJIĆ O ZNAČAJU POSETE MERKELOVE SRBIJI: Nemačka gleda na našu zemlju kao uticajnu za stabilizaciju prilika u regionu

prvi gost jutarnjeg programa kurir televizije

NEKADAŠNJI AMBASADOR PAIĆ O POSETI MERKELOVE: Nemačka gleda na Srbiju kao zemlju koja može da utiče na rešavanje situacije na KiM!

Politika -

BEOGRAD - Šta nam donosi dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel koji je planiran za danas oko 16 časova, kada je planirano da ona sleti na beogradski aerodrom.

Redakcija, Jutrarnji program
foto: Printscreen/Kurir TV

- Njena poseta značajna je za region i Evropu posebno ako se setimo da je svojevremeno raspad Jugoslavije bio centralna svetska kriza. Interes Merkelove za dolazak ovde jeste da jasno potvrdi interes Nemačke za ovaj region - rekao je jutros u gostovanju uživo naš diplomata Milisav Paić, nekadašnji ambasador u Meksiku.

Podsetimo, Paić je karijerni diplomata i predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga.

Redakcija, Jutrarnji program
foto: Printscreen/Kurir TV

- Nemačka gleda na Srbiju kao zemlju koja bitno može da utiče na rešavanje situacije na Kosovu i Metohiji ali i u BiH koja ostaje trusno područje - kaže Paić i dodaje da je reč o ženi koja je obeležila epohu u Nemačkoj.

- Bila je kancelarka 16 godina i imala najduži staž na tom mestu - dodao je Paić podsetivši da se ona uskoro povlači s mesta savezne kancelarke i pojasnio da je došla na čelo vladajuće CDU baš u trenutku kad je njena popularnost počela da opada ali je to kao vešt političar potpuno preokrenula.

01:17

DIPLOMATA PAJIĆ O ZNAČAJU POSETE MERKELOVE SRBIJI: Nemačka gleda na našu zemlju kao uticajnu za stabilizaciju prilika u regionu

Šta će Angela danas obući?

Na kraju gostovanja, Paić je prokomentarisao pitanje voditelja šta će Angela obući danas za posetu Beogradu jer se boja njene garderobe već godinama tumači kao znak za domaćine pa se tako spekuliše da ako obuče belo donosi dobre vesti, zeleno ravnotežu i mir a ako je crno - domaćinu se crno piše?!

00:40

POSETA MERKELOVE SRBIJI: Poruka koju donosi sa sobom

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track