Najnovije vesti

KO I KAKO POKUŠAVA DA RUŠI VUČIĆA? Evo koji interes imaju strani centri moći da uklone predsednika Srbije
Foto: Kurir

usijanje

KO I KAKO POKUŠAVA DA RUŠI VUČIĆA? Evo koji interes imaju strani centri moći da uklone predsednika Srbije

Politika
20:51h

Više puta se govorilo da predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokušavaju da sruše pojedini strani centri moći, a to je sada potvrdio i Saša Janković, bivši zaštitnik građana i opozocioni kandidat za predsednika Srbije.

On je ispričao da je dobijao predloge da se približi predsedniku države i SNS, kako bi ga skinuo sa vlasti iznutra, a zatim, u nekom trenutku došao na njegovo mesto. Janković je čak, kako tvrdi, imao ponude i da razmisli sa kim drugim iz SNS bi mogao da sarađuje, umesto Vučića.

Da li je ovo dokaz da su sve tvrdnje o pokušajima rušenja šefa države istinite? Da li pojedini strani centri moći i dalje rade na istom planu? Koga vide kao saradnika i poslušnika, umesto Aleksandra Vučića?

Na ova pitanja u "Usijanju" odgovarali su potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov i bivši oficir Kontraobaveštajne službe KOS Ljuban Karan.

JOVANOV U USIJANJU: Od 2008. do 2012. ni sednica vlade nije mogla da se održi bez odobrenja iz stranih ambasada
01:17

JOVANOV U USIJANJU: Od 2008. do 2012. ni sednica vlade nije mogla da se održi bez odobrenja iz stranih ambasada

"Ova izjava ima posebnu težinu jer dolazi sa druge strane. To je insajdersko svedočenje kako opozicija komunicira sa strancima i koliko su spremni na poniženje da bi došli do vlasti", kaže Jovanov i dodaje:

"Ako nekoga dovedu stranci na vlast, kome mislite da će taj biti lojalan, narodu i državi ili onome ko ga je tu postavio. Srbija je sada slobodna i samostalna i na tome se temelji Vučićeva vlast. Predsednik Vučić je proizvod volje naroda".

Usijanje dana, Ljuban Karan, Milenko Jovanov
foto: Kurir

"Saša Janković kaže da su ga u te prljave poslovi hteli da uvuku strani ambasadori, neki politički stratezi i kvaziprijatelji. Ambasade su centri obaveštajnih službi. Svakog stranog diplomatu treba gledati kao obaveštajca koji radi u interesu svoje zemlje. A političke stratege i kvaziprijatelje treba gledati kao stranu agenturu. Ja ovde vidim stari partnerski rad, jer ne bi to oni nudili nekome koga nisu proverili u praksi. Janković je pravnik, ali je završio i Fakultet za bezbednost. Šta su njihovi interesi?", pita Karan i odgovara:

"Da zavladaju Balkanom, a Srbija im predstavlja problem jer je samostalna".

Usijanje dana, Ljuban Karan, Milenko Jovanov
foto: Kurir

"Hoćemo u NATO? U redu je da uđemo u NATO, ali da to bude naša odluka. Hoćemo da sarađujemo sa Rusijom i Kinom? Hoćemo, ali ako je to naša odluka", poručuje Jovanov.

"Ne znam odakle takav izliv iskrenosti Saše Jankovića, ali je dragocen. Drago mi je da je neko od tih ljudi progovorio kakve se čorbe kuvaju. Ali, nisam iznenađen. Kompletna istorija Srbije isprepletana je time da se razne sile bore za uticaj u Srbiji", dodao je Jovanov.

"Kada govore o tome da srce predsednika Vučića stane, to jasno ukazuje na njegovo fizičko uklanjanje. Sada mnoge službe imaju hemikalije koje izazivaju prestanak rada srca. Međutim, u današnje vreme kada se obaveštajne služe organizuju atentate, rade to tako da se vezuju za mafijaške poslove", rekao je Karan.

"Akcija rušenja Vučića je akcija rušenja Srbije", jasan je Jovanov.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja