07:16

PREDSEDNIK SKUPŠTINE IVICA DAČIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU: Pitanje Kosova treba da reši u međunarodnim institucijama

tv gostovanje uživo u jutarnjem

DAČIĆ O DOGAĐAJIMA NA JARINJU Ovde je suština zauzimanja severa Kosmeta, ne znam dal je Kurti lud ili ovo radi uz nečiji pristanak

Politika -

Ovo na Jarinju je generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica. Pitanje je ko je sada mentor ovog što se događa... Nemačka, SAD, neko drugi, a i ćutanje je znak odobravanja, rekao šef Skupštine

BEOGRAD - Došli su na sever Kosmeta bez najave što im inače nije dozvoljeno... Hoće međunarodnu zajednicu da dovedu pred svršen čin. Oni su to već uradili a tolerisanje jedne takve političke situacije dovodi baš do ovakvih situacija kao na Jarinju, rekao je predsednik Skupštine Srbije u jutrošnjem gostovanju uživo u jutarnjem programu Kurir televizije.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

- Da podsetim, ova tema bila je aktuelna još kad su bili započeti pregovori u Briselu, u oktobru 2012, koje sam baš ja započeo. Tači i ja smo tada potpisali sporazum a njegova suština bilo je formiranje Zajednice srpskih opština što do dan-danas nije sprovedeno.

Garant tadašnjeg potpisa bila je Ketrin Ešton i EU - podsetio je Dačić podsetivši i na niz događaja koji su se dogodili a koje je međunarodna zajednica tolerisala kao i ovo što se sada događa: uvođenje taksi 100 odsto, formrianje tzv. vojske kosova, prijava za članstvo u Unesko i druge međunarodne zajednice, suđenja Srbima širom Kosova.

- Ovde je suština zauzimanja severa Kosmeta... Taj Kurti se ponaša kao da ništa pre njega nije bilo... Samo ne znam dal je lud ili ovo radi uz nečiji pristanak - rekao je Dačić.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

- Oni ne žele dogovor, dodao je Dačić i podsetio da međunarodna zajednica a da je ovo na Jarinju generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica.

07:16

PREDSEDNIK SKUPŠTINE IVICA DAČIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU: Pitanje Kosova treba da reši u međunarodnim institucijama

- Ono što me najviše nervira jeste to glasno ćutanje i ovde kod nas, uopšte nemate nikakvih reakcija.... Kriv je Vučić, Dačić... samo to čujete ali ne i predloge šta dalje - kazao je Dačić podsetivši da je Kurti bio u u zatvoru u Nišu a da je Koštunica potpisao akt o pomilovanju.

Kurir.rs/SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track