08:44

DEBATOVALI O POLITIČKOM ŽIVOTU, PA PROSLAVILI I ROĐENDAN: Ko ne može 24 sata da trči maraton i živi politiku, NIJE ZA OVO

ZAŠTO POJEDINI PARLAMENTARCI ćute?

DEBATOVALI O POLITIČKOM ŽIVOTU, PA PROSLAVILI I ROĐENDAN: Ko ne može 24 sata da trči maraton i živi politiku, NIJE ZA OVO

Politika -

Od formiranja Skupštine Srbije pre 13 meseci pojedinim parlamentarcima nismo čuli glas, dok su se neki oglašavali svega nekoliko puta.

Da li to "tihovanje" znači da poslanici nisu zaradili svoju platu, da ih ne zanima narodna volja i da ne poštuju samu instituciju, u Debati Kurir televizije pitali smo Đorđa Milićevića iz Socijalističke partije Srbije i Vladimira Marinkovića, poslanika Srpske napredne stranke.

"Ko ne može 24 sata da trči maraton i da živi politiku, taj nije za najveću i najodgovorniju partiju u zemlji", rekao je Marinković.

debata
foto: Kurir televizija

On kaže da ima onih koji nisu aktivni u plenumu ali su sjajni u dijaspori, skupštinskim odborima ili evroparlamentu.

"Takođe ima i onih koje ne zanima skupštinski rad. Može da znači da je imao različitu percepciju", dodao je naprednjak.

Milićević kaže da oni nemaju definisano radno vreme, a da neki misle pre nego što sednu u skupštinsku klupu da će se baviti određenim oblastima, da će raditi na određenim zakonima...

debata
foto: Kurir televizija

"Za mene disati znači raditi. Treba raditi svom snagom, nemati na umu da su izbori u aprilu. Meni je čast i privilegija biti izabran među 250 poslanika u Skupštini Srbije.... Evo, danas mi je rođendan, a ustao sam u četiri, ovo mi je drugo TV gostovanje", dodao je Milićević.

On je naglasio da je u javnosti pojednostavljen rad poslanika.

"Ako želite da se ozbiljno bavite ovim poslom, morate pogledati i izanalizirati zakonski predlog, pa kako je to uređeno u drugim evropskim državama. Potrebna je ozbiljna priprema ako želite da se na ozbiljan i odgovoran način bavite ovim poslom", zaključio je SPS-ovac.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track