SRS: Priče o Vojvodini skretanje pažnje

SRS: Priče o Vojvodini skretanje pažnje

Politika -
Najave Nenada Čanka i Milivoja Vrebalova o "vrućoj jeseni" i stvaranju "autonomističkog fronta" služe kao "skretanje pažnje javnosti" sa drugih važnih pitanja, smatraju radikali

NOVI SAD - Predsednik novosadskog Gradskog odbora i član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić ocenio je najave Nenada Čanka i Milivoja Vrebalova o "vrućoj jeseni" i stvaranju "autonomističkog fronta" u Vojvodini kao "skretanje pažnje javnosti" sa drugih važnih pitanja.

"Služe (izjave) da se skrene pažnja javnosti od toga što predsednik države Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić sedaju za pregovarački sto sa separatistima i time "de fakto" daju legitimitet šiptarskoj nezavisnosti na Kosovu i Metohiji", rekao je Jakšić na konferenciji za novinare.

Kako se navodi u saopštenju SRS, Jakšić je ocenio da se pažnja javnosti odvlači i od procena da će hrana, zbog katastrofalne štete koju je poljoprivreda pretrpela usled suše, "toliko poskupeti da će moći da je plate samo privilegovani". Jakšić je kazao da time što Čanak poteže pitanje autonomije Vojvodine iako je ono, kako kaže, nedvosmisleno definisano Ustavom Srbije, vlast ne sme izbeći obavezu da pomogne seljaku kome je suša uništila svu letinu.

Govoreći o najavama prekomponovanja vlasti u Novom Sadu, Jakšić je poručio da nijedan od pet članova odborničke grupe SRS u gradskoj Skupštini "neće sarađivati sa SNS i time dati legitimitet izdaji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track