06:07

FUNKCIONERI MUP KOJI SU PRISLUŠKIVALI VUČIĆA POD ZAŠTITOM STRANIH SLUŽBI! Društvene mreže unapred pripremljene za NAPAD NA SRBIJU

KURIR TELEVIZIJA

STRANE SLUŽBE ŠTITE FUNKCIONERE MUP KOJI SU PRISLUŠKIVALI VUČIĆA! Društvene mreže unapred pripremljene za napad na predsednika

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić otkrio je da su pojedini funkcioneri MUP-a želeli da uvuku njegovog brata Andreja u slučaj "Jovanjica" kako bi njega naterali da podnese ostavku.

Vučić je dodao da su telefon vlasnika Jovanjice Predraga Koluvije nakon hapšenja mimo pravila ostavili dugo uključen, a sumnja da su policajce na detektoru laži dva puta ispitivali s već naučenim pitanjima.

Stručnjak za bezbednost Duško Tomić tvrdi da je Srbija na permanentnom udaru stranih obaveštajnih službi koje podrivaju naš sistem bezbednosti.

Redakcija, Jutarnji program
foto: Kurir Televizija

- Izazovi bezbednosti preneti su na informativne platforme. Važnu ulogu u podrivanju sistema imaju mediji i socijalne mreže koje su unapred pripremljene za tako nešto - rekao je Tomić u uključenju u jutarnjem programu Kurir televizije.

Napad je prema njegovim rečima prvenstveno usmeren na predsednika države.

- Predsednik mora da bude najbolja štićena osoba. Nivo zaštite mora da se podigne na najviši nivo dok se ovakvi ispadi u sistemu bezbednosti moraju unapred sprečiti - rekao je Tomić.

Dodaje da afera mora da se ispita do kraja i da se odgovorni izvedu pred nadležne organe.

Aleksandar Vučić, Sergej Lavrov
foto: Printscreen

- Onaj ko je hteo da radi protiv našeg predsednka i države dobio je potporu od određenih stranih službu da to uradi. Strane službe mu garantuju neku vrstu bezbednosti da tako radi. Mi smo nažalost po njih mnogo ojačali kao država da možemo da se borimo protiv takvih ispada - rekao je Tomić.

Osvrnuo se i na izjavu nekadašnjeg lidera PSG i predsedničkog kandidata Saše Jankovića da su mu pojedini ambasadori predlagali da sa pojedincima iz SNS radi na obaranju Vučića. Tomić smatra da iza svega stoje obaveštajne službe.

- Sve je podređeno interesima i moći u svetu i sve se razvija u tom pravcu - rekao je stručnjak.

Tomić dodaje i da je moguće manipulsati poligrafskim ispitivanjem.

- Postoje i druge metode osim poligraafa, a na nadležnim organima je da sprovedu istragu protiv onih koji su uhvaćeni u podrivanju. Ako želite da usmeravate određenu aktivnost na poligrafu da biste dobili očekivani rezultat davaćete tačno takvu vrstu pitanja - rekao je stručnjak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track