21:42

SRBIJI NAMENILI SCENARIO IZ GVATEMALE: Svaka kriza na KiM ima očigledan potpis GURKE SU NAM NAJMANJI PROBLEM

drama

SRBIJI NAMENILI PAKLENI SCENARIO IZ GVATEMALE: Svaka kriza na KiM ima očigledan potpis STIGLO UPOZORENJE NA SPECIJALNI RAT

Politika -

Iza poslednjeg sukoba na KiM stoji američki i engleski potpis!

Ovako govori stručnjak za globalnu bezbednost Nikola Antić posle sukoba koji su pre nekoliko dana pogodili Kosovo i Metohiju i naglašava da strani faktori celu priču vode u cilju da se uništi Srbija.

Nikola Antić
foto: Kurir televizija

- Neko hoće da izazove rat! Krušik, Jovanjica, prisluškivanje predsednika, napad na SPC, utakmica u Raškoj... Sve smo to gledali devedesetih. Primenjuje se scanario iz Gvatemale i Konga. Strani faktor vodi celu priču. Očigledan je engleski i američki potpis kako se izaziva kriza - rekao je Antić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Dodao je da je borba protiv šverca legalna.

- Zna se kako se to radi. Vi kod nas imate situaciju da neko ko juri švercere upada sa terorističkom organizacijom i ispaljuje rafalne paljbe na nenaoružani narod, a onda imate sramnu izjavu komandanta Kfora koji kaže da albanske snage nisu uičinile ništa loše - naveo je Antić.

Sva dešavanja na ovim prostorima od 90-ih godina prema njegovim rečima imaju za cilj uništenje i rasparčavanje Srbije.

- Cilj specijalne operacije koja se izvodi protiv Srbije još od 1995. godine još nije gotov. Cilj svih dešavanja je da se Srbija toliko rascepa da više ne postoji. Iz Srbije jasno treba da se pošalje poruka da li smo spremni da branimo kolevku našeg naroda ili ne - naglašava Antić

Zapad predstavlja Srbe kao kriminalce

Poslanik iz Kosovske Mitrovice Ljubomir Marić uključio se u program i naglasio da su Srbi do sada pokazali najveće jedinstvo.

- Trenutno je mirno, a Aljbin Kurti je pokazao da je spreman na sve. Sve ovo što se dešava jeste da se isprovocira Srbija, a prekjuče smo pokazali dosad najveće jedinstvo u proteklih nekoliko godina i mi ne želimo da trpimo više ovakve provokacije. Srećko Sofronijević i dalje leži u bolnici. Nama su ovi izbori još jedini način da se odbranimo svoje, ali ne znamo šta bi sve Kurtiju moglo da padne na pamet. Politika se svodi na nacionalizam To je usmeren napad ka Srbima na Kosovu i Metohiji. Ta politika može da dovede samo do sukoba. Od ambasadora niko nije osudio pucanje na Srbe. Nas svi posmatraju kao neke kriminalce i švercere, a to nije dobro - kaže Marić.

Stručnjak za međunarodnu bezbednost istakao je da je prisustvo britanske obaveštajne službe u Skoplju zabrinjavajuće:

Nikola Antić
foto: Kurir televizija

- Dovoljno je da pogledamo samo aktivnosti britanske obaveštajne službe koja pravi obaveštajni punkt u Skoplju. Ja ne znam da li su to na KiM bile Gurke. To je inače laka pešadija, njih ima 3.500 i svi da su došli ne bi bio problem za nas. Nama je problem što međunarodno pravo niko ne poštuje i što nikoga nije briga za taj narod. Nismo mi ti koji utičemo na život Srba već oni koji organizuju ovu pozorišnu predstavu, a njih ne intreresuje narod. Da li ih interesovao taj narod u Kongu gde su ljudima odsecali ruke? Da li ih je interesovao narod u Gvatamali i Venecueli? Narod im služi kao topovsko meso.

Dodao je da Srbe na KiM ne održava snaga nego prirodni instikt.

- Sko taj narod ne štiti UN, trebalo bi Republika Srbija, a ako ne Srbija, onda će se taj narod zaštititi sam. Ima i mnogo onih koji bi se dobrovoljno borili za njega dole - naglašava Antić.

Kurir.rs

Bonus video:

04:07

KO SU GURKE KOJE SU STIGLE KAO POJAČANJE KFORU? Bili u Prištini 1999 godine, a koriste se kao LEGIJA STRANACA U RATNIM ZONAMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track