direktno iz kosovske mitrovice

VANREDNA KOFERENCIJA SRPSKE LISTE, RAKIĆ: Pozivam sve Srbe da kao NIKADA DO SADA izađu na izbore i daju glas svojoj partiji!

Politika -

Goran Rakić, predsednik Srpske liste, pozvao je danas na koferenciji za novinare koja je održana u Kosovskoj Mitrovici i na kojoj je govoreno o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, sve građane da kao "nikada do sada" izađu na izbore i daju glas svojoj partiji.

Rakić je rekao da je rukovodstvo Srpske liste danas imalo sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da su to bili teški razgovori oko izlaska Srba na izbore.

- Stav posebno Srba sa severa Kosova bio je da ne izađemo na izbore i to zbog kršenja naših prava, zbog upada jedinica ROSU, upotrebe oružja, ugrožavanja mira, presude Teodosijeviću, napada na crkve i naše svetinje. Ipak posle teških razgovora sa predsednikom došli smo do zajedničkog stava da sutra treba izaći na izbore - naveo je Rakić i dodao:

- Predsednika smo takođe obavestili u našoj odluci da ako tokom novembra ne počnu razgovori Beograda i Prištine o formiraju ZSO i ako ta odluka ne bude doneta do kraja godine mi ćemo napustiti sve prištinske institucije na severu Kosova, a gradonačelnici opština na severu podneće ostavke na te funkcije. U vezi sa ovom odlukom saglasili smo se Vučićem - rekao je Rakić

Pošto je na Kosovu u toku predizborna tišina Rakić je na koferenciji za novinare naglasio da je na koferenciji govoreno isključivo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić)

Bonus video:

01:15

KURIR TELEVIZIJA NA KiM DAN UOČI IZBORA: Srpska lista u trci za 10 opština

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track