ALBANSKI PREMIJER PONOVO PROVOCIRA OPASNIM IDEJAMA! Dačić: Rama ima pustu želju, ništa od velike Albanije!
Foto: Youtube Printscreen

pUSTI SNOVI

ALBANSKI PREMIJER PONOVO PROVOCIRA OPASNIM IDEJAMA! Dačić: Rama ima pustu želju, ništa od velike Albanije!

Politika -

Premijer Albanije Edi Rama ponovo provocira Srbiju pominjući ideju "velike Albanije"!

On je, naime, poručio da je cilj njegove karijere težnja da se Albanija ujedini s Kosovom.

Rama je na televiziji Klan u emisiji "Slobodna zona" naglasio da je u njegovim planovima ujedinjenje Kosova i Albanije i negirao da je posredi lični interes.

Edi Rama
foto: Printscreen/Youtube/Vlada Republike Severne Makedonije

- Ja sam predsednik Albanije i Kosova?! Ovo nije u mojim planovima! Ujedinjenje Albanije s Kosovom, da! To je težnja - nedvosmisleno je rekao Rama.

Dodao je da se posle 2030. godine vidi negde drugde i daleko od politike, ali da ga to ne sprečava da ima plan za ujedinjenje Albanije i Kosova. Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je za Kurir da su ovo samo Ramine puste želje.

Usijanje dana, Ivica Dačić
foto: Kurir

- To su samo njegove puste želje koje ne iznosi prvi put javno. Jasno je da je u pitanju nova provokacija Srbije, i to u momentu dodatno zategnute situacije između Beograda i Prištine. Ali ne treba tome pridavati pažnju. To je odavno njihova želja i ideja, ali samo to i može da bude, a ne realan i ostvariv plan - istakao je Dačić.

Podsećanja radi, Rama godinama unazad malo-malo poziva na ujedinjenje Albanije i Kosova. On je još 2016. godine u Prištini tokom održavanja zajedničke sednica vlade Albanije i samoproglašenog Kosova izjavio da treba udariti svealbanske nacionalne temelje u regionu, te poručio da su "Albanija i Kosovo, jedna zemlja, jedan narod, jedan zajednički san".

I. Ž./ Foto/Source:Youtube Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track