NIGDE NEMA NAŠE ŠUMADIJE! Predsednik se prošetao prirodom pa poručio: Sebe da promenimo, a lepota Srbije ostaće večna (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

između obaveza

NIGDE NEMA NAŠE ŠUMADIJE! Predsednik se prošetao prirodom pa poručio: Sebe da promenimo, a lepota Srbije ostaće večna (FOTO)

Politika -

KRAGUJEVAC - Nigde nema naše Šumadije. Mi Srbi uvek smo hrlili u svet, želeli da vidimo i upoznamo Beč. Pariz, NY, a nekako smo pomalo zapostavljali i manje poštovali svoju zemlju i njene lepote.

Aleksandar Vučić, Šumadija, kolekcija, ležerne, ležerna
foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Od kako je počela pandemija korona virusa počinjemo da shvatamo koliko nam je zemlja lepa i bogata. Još mnogo toga moramo da uradimo, sebe da promenimo, a lepota Srbije ostaće večna, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prelep oktobarski dan iskoristio da se zaustavi negde u Šumadiji i prošeta se prirodom.

Pre jutrošnjeg odlaska u Kragujevac na komemoraciju đacima streljanim u Šumaricama, predsednik se sastao sa potpredsednicom Bundestaga s kojom je razgovarao o saradnji i evrointegracijama.

On je s Klaudijom Rot razgovarao o nastavku političke i ekonomske saradnje sa Nemačkom, kao i o napretku koji je Srbija ostvarila na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Vučić je istakao da je Srbija okrenuta budućnosti, u kojoj su neki od prioritetnih ciljeva unapredjenje ekonomske saradnje sa Unijom, a posebno sa Nemačkom koja je jedan od glavnih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, kao i prvi spoljnotrgovinski partner, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Sagovornici su konstatovali da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila izuzetan ekonomski rezultat, i napredak u raznim oblastima političkog i društvenog života, što je, kako se dodaje u saopštenju, i Evropska komisija prepoznala u svom najnovijem izveštaju.

Vučić i Rot saglasili su se i da su vladavina prava i zelena agenda glavne oblasti u kojima treba dodatno raditi, pri čemu je Nemačka spremna da se intenzivnije angažuje kako bi se ubrzao proces reformi u tim segmentima.

Potpredsednica Bundestaga upoznala je predsednika Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u Nemačkoj nakon parlamentarnih izbora i izrazila nadu da će učešće partije Zelenih u novoj nemačkoj vladi pomoći u realizaciji "Zelene agende za Zapadni Balkan", koja je usvojena u Sofiji prošle godine i za koju su već opredeljena sredstva iz fondova EU.

Vučić je zahvalio potpredsednici Rot na tome što će danas posetiti Kragujevac, gde će u Šumaricama prisustvovati komemoraciji povodom Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i 80. godišnjice streljanja 3.000 nedužnih civila, kojima će odati počast kako bi naglasila značaj zajedničkog sećanja, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track