FOTO-DETALJ SA SASTANKA U PREDSEDNIŠTVU: Na stolu mapa! Evo o čemu su razgovarali Vučić i Krivokapić
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

odnosi srbije i crne gore od suštinskog značaja

FOTO-DETALJ SA SASTANKA U PREDSEDNIŠTVU: Na stolu mapa! Evo o čemu su razgovarali Vučić i Krivokapić

Politika -

BEOGRAD - Za Srbiju su odnosi sa Crnom Gorom, kao i sa svim susedima, od suštinskog značaja. Postoji obostran interes za revitalizaciju infrastrukture koja nas povezuje, a posebnu važnost pridajemo razvoju ekonomskih odnosa, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom Instagramu posle razgovora sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem o mogućnostima unapređenja bilateralne i regionalne saradnje, kao i o dodatno produbljivanju ekonomskih odnosa, saopštio je Vučićev kabinet.

Premijer Crne Gore je izrazio spremnost da se odnosi izmedju dve države unaprede u svim aspektima od obostranog interesa i dodao da "Crna Gora pozdravlja strategiju odmerenih koraka za obostrano korisne odnose dve zemlje", navodi se u saopštenju.

Vučić je naglasio da su dobri bilateralni odnosi od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.

"Verujem da delimo mišljenje da do stabilizacije odnosa i njihovog sveukupnog unapredjenja može doći ukoliko postoji volja i spremnost za to sa obe strane, uz uzajamno uvažavanje i sagledavanje zajedničkih potreba i interesa", rekao je Vučić.

Vučić i Krivokapić su u istakli strateški značaj izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran i modernizaciju pruge Beograd-Bar, dodaje se u saopštenju.

Premijeru Crne Gore, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, danas je ispred Palate Srbija priredjen svečani doček posle čega su počeli sastanci sa premijerkom Anom Brnabić a potom i sa članovima srpske vlade.

Krivokapić tokom dana treba da se sastane i sa predsednikom srpskog parlamenta Ivicom Dačićem.

Premijer Crne Gore, koji je juče doputovao u Beograd, položio je venac na spomen-ploču nekadašnjem premijeru Srbije Zoranu Djindjiću, na mestu gde je ubijen.

Potom se u Crnogorskoj kući sastao sa ambasadorima SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije u Srbiji i sa 32 nerezidentna ambasadora kojima je, kako je naveo na Tviteru, predstavio ekonomske planove vlade i investicione potencijale i kapacitete Crne Gore.

Krivokapić: Odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti bolji

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti bolji, kvalitetniji i intenzivniji.

"Sastanak sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Saglasili smo se da odnosi između Crne Gore i Srbije moraju biti bolji, kvalitetniji i intenzivniji, u skladu sa interesima svih naših gradjana", objavio je Krivokapić na Tviteru posle sastanka sa Vučićem.

Vučić je na Instagramu objavio da je premijeru Crne Gore poželeo dobrodošlicu, uz fotografije susreta.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track