LUDI KAFANSKI PROVOD SA POLITIČARKAMA: Pogodite ko naručuje "Šta sam ja u tvom životu", a ko "Kroz šljivike i livade"
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, Dado Đilas, BETA

LUMPERAJ

LUDI KAFANSKI PROVOD SA POLITIČARKAMA: Pogodite ko naručuje "Šta sam ja u tvom životu", a ko "Kroz šljivike i livade"

Politika -


Ministarke i političke funkcionerke priznaju da umeju da naprave dobar štimung za veselje, a za Kurir otkrivaju koje pesme najradije naručuju

Koliko god delovale ozbiljno i odmereno na javnoj sceni, poznate političarke su nešto sasvim drugo u kafani. Po sopstvenom priznanju, uvek spremne ulaze u kafanu, vrlo dobro umeju da naprave štimung za veselje i tačno znaju koje pesme naručuju za svoje društvo. Sudeći po receptu za dobro kafansko veselje koje su nam otkrile, uz srpske političarke je provod zagarantovan.

Zorana Mihajlović, ministarka energetike i rudarstva

"Zemljo moja"

Zorana Mihajlović
foto: Marina Lopičić

"Zemljo moja" je moja omiljena pesma koju tražim na svakom, ali baš svakom slavlju i u kafani. Inače, u kafani igram, pevam i naručujem pesme. Sve! Obožavam da budem sa svojim prijateljima, da pevamo i uživamo. Toma Zdravković je oduvek bio na mom spisku želja, ali volim i zabavne. Valjda to zavisi od trenutka, ali "Zemljo moja" mora nekoliko puta.

Slavica Đukić Dejanović, specijalna savetnica premijerke

"Ružo rumena"

Slavica Đukić Dejanović
foto: Zorana Jevtić

- "Ružo rumena" je pesma koju volim. Volim kako peva Ana Bekuta. Posle ponoći preferiram Bitlse i "Yesterday".

Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije

"Nijedne usne se ne ljube same"

Jadranka Joksimović
foto: Zorana Jevtić

- Kad sam bila mlađa, izlazila sam na mesta sa živom muzikom i znala sam uvek pregršt pesama iz svih žanrova. Godinama unazad veoma retko izlazim, pa sam prilično izgubila osećaj za atmosferu i manire takvog provoda. Pesme koje uvek rado čujem su žanrovski različite. Iz žanra domaće zabavne i pop muzike volim "Jednom kada prođe sve", čuvenu šansonu od Žoa Dasena koju je divno prepevao Dragan Stojnić, "Baladu o Vasi Ladačkom" Balaševića, "Više nisam tvoj" (Dušan Prelević), "Ima vremena za ljubav" (Leo Martin). Od folk i izvornih "Nijedne usne se ne ljube same" od Džeja, "Kasno će biti kasnije" od Šerifa Konjevića, "Šta sam ja u tvom životu" (Miroslav Ilić), "A što ti je, mila kćeri", posebno u izvedbi Olivere Katarine, i "Bolna leži Anđelija mlada" u izvedbi Jelene Marković.

Tatjana Matić, ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije

"Šta će mi život"

Tatjana Matić
foto: Ana Paunković

- Ima ih nekoliko, ali Silvana Armenulić i "Šta će mi život" je ipak moj favorit.

Vjerica Radeta, potpredsednica SRS

"Oj, Kruševcu, Lazarevo carstvo"

Vjerica Radeta
foto: Dado Đilas

- Obožavam slavlja i veseljak sam na svakom, jer sam i inače takva u životu. Obožavam da naručujem pesme, nekako ne mogu da se istinski veselim ako nisam ja naručila pesmu. Igram na slavljima, veselim se uz svakakvu muziku, ali volim i da naručim pesmu, samo slušam i pevam s muzikom, iako ne znam da pevam. Za mene nema slavlja bez "Oj, Kruševcu, Lazarevo carstvo".

Milica Đurđević, predsednica stranke Zavetnici

"Udade se Jagodo"

Milica Đurđević
foto: Filip Plavčić

- Za mene nema veselja bez harmonike. Od rodoljubih pesama najčešće naručujem "Vidovdan" i "Lazaricu", od izvornih "Udade se Jagodo" i "Ajde, Jano", ali i one novije šumadijskog melosa, poput "Kroz šljivike i livade". Posebno me dotakne pesma "Lepo je imat svoju avliju" Često naručim i "Ne pitaj", jednu od najlepših pesama grupe Legende. I naravno, nekako uvek na kraju ostane "Dođi da ostarimo zajedno" i "Verujem u ljubav".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track